TED KOLEJİ’NİN TAM EĞİTİM BURSU BAŞVURULARI BAŞLADI

 

20130108AW000219_01Türk Eğitim Derneği (TED), "Tam Eğitim Bursu" sınav başvurusu başladı.

TED Karabük Koleji Müdürü Kerim Barçın, TED'in başlattığı “10 Bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla öğrencilere tam eğitim bursu verildiğini söyledi.

Bu bursun diğer burslardan farklı olarak sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşıladığına dikkati çeken Barçın, “Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmektedir. Tam Eğitim Bursunu almaya hak kazanan öğrenciler, TED tarafından açılmış olan okullarda okumakta ve mezun olduktan sonra ülke genelindeki üniversitelerde eğitim almaktadır. Burs öğrencilerin tüm eğitim, servis, yemek, kitap, kırtasiye, giyim ve cep harçlıklarını karşılamaktadır. TED burs vereceği öğrencileri seçmek üzere her yıl tam eğitim bursu sınavı yapmaktadır. Ülke genelinde sınavın duyurusu yapılır. 5, 6, 7, 8 ve 9'uncu sınıfa devam eden öğrenciler sınava başvuruda bulunabilir. Öğrencilerin başvuru yapabilmesi için, en son bitirdikleri sınıfa ait karnede yıl sonu başarı ortalamasının 85-100 aralığında olması gerekmektedir. Başvurusu kabul edilenler, TED tarafından açılan sınava girerler. Yazılı sınavda başarılı olan öğrenciler TED uzmanları tarafından evlerinde ziyaret edilir. Öğrenci ve ailesi ile görüşmeler yapılır. Yazılı sınavda başarılı olan ve ev ziyaretlerinde uygun bulunan öğrenciler TED'den Tam Eğitim Bursu almaya hak kazanırlar. Bu sınava TED okulunda okumakta olan öğrenciler giremezler” dedi.

TED Koleji Müdürü Kerim Barçın, burs için sınav başvurularının 7 Ocak'ta başladığını, 3 Mart'ta da sona ereceğini ifade ederek, “Tam Eğitim Bursu sınavı 06 Nisan 2013 Cumartesi günü saat 09.30’da okulumuzda düzenlenecektir, Sınav başvuruları 07 Ocak-03 Mart 2013 tarihleri arasında www.ted.org.tr ve www.turkegitimdernegi.org.tr adresinden online olarak yapılması gerekmektedir” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi