-      BELEDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KENDİSİNE VERİLEN 30 DAİRENİN SATIŞINI VATANDAŞLARIN MALİYETİNDEN DÜŞÜRÜLMEK ÜZERE ALMAKTAN VAZGEÇTİ


 

-      KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ “MALİYETLERİ AŞAĞIYA ÇEEKMEK İÇİN 30 DAİREDEN VAZGEÇİP YIKIMLARI BELEDİYE OLARAK BİZ ÜSTLENDİK”


 

vergiliden-ornek-karar


Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Soğuksu Mahallesinde Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ tarafından yapılan ve Belediyeye tahsis edilen 30 daireden ve tüm alacaklardan vazgeçtiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Rafet Vergili, Soğuksu mahallesine yapılan TOKİ konutlarında maliyetlerin yüksek çıkmasından ve maliyetleri aşağıya çekmek için tüm alacaklarından vazgeçtikleri belirterek şu açıklamalarda bulundu;

“Kentsel dönüşümle 460 dairelik konutlardan kentsel dönüşümde kullanmak üzere bir program yapıldı ve Belediyeye verilen 30’a yakın daire vardı. Buradaki maliyetler bir hayli yüksek çıktı ve bunları düşürmek için Belediyenin tüm alacaklarımızdan vazgeçtik. Diğer yandan yıkım işlerinde yüklü maliyet olacağından belediye olarak biz üstlendik. Kısacası Belediye olarak Kentsel Dönüşümde vatandaşlarımıza daire başına 15 bin lira gibi indirim için katkı yapmış olduk.

TOKİ’nin programına göre çalışmalar başlayacak. Biz bütün dosyalarımızı TOKİ’ye gönderdik ve oradan gelecek cevaba göre tapu dağıtımları ve kura çekimi yapılacak. Kura çekimleri sonrası boşalacak yerleri yıkmaya başlayacağız. Ödemelerin de bir yıl erteleme konusunda talepte bulunduk ve ödemeler tahsislerden bir yıl sonra başlayacak.”

İndirimlerle ve tahsislerle ilgili çalışma yaptıklarını ve vatandaşın en mağdur olmayacağı şekilde programları ele aldıklarını belirten Vergili “Benim gördüğüm kadarıyla kabul edenlerin durumu yüzde 85’i geçti ki, bir kentsel dönüşümde bu oranı yakalamak kolay değildir. Bizim yapacağımız her hareket vatandaşla beraber ve yanında olmak. Gerekli her türlü kolaylığı sağlamak için çalışıyoruz. Belediye olarak bir çok şeyden muhaf olduğumuzdan, mağdur olanlar için her türlü desteği ve katkıyı verir, dava açarız. Vatandaşımızın sadece avukat gideri olur. Biz bir dahi ki seçimlerde meclis çoğunluğunu elde ettiğimizde kente hiç TOKİ girmeden kentsel dönüşümün Türkiye’de nasıl yapılacağını göstereceğiz. Bu belki de bir örnek olacak. Bunu müteahhitlerle birlikte yapacağız. Herkesin malı mülkü daha fazla para edecek.” şeklinde konuştu.