TBMM Eski Başkanvekili ve Vakıf Bank Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Alptekin Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u makamında ziyaret etti.


 

20151119AW581324_01Safranbolu’ya gezi amaçlı geldiğini kaydeden Alptekin “Safranbolu Belediye Başkanımızı da yakinen tanıyor ve gerçekleştirdiği projeleri takip ediyor idim. Safranbolu’nun bizde çok ayrı bir yeri var. Birincisi çok sıcak bir kent. İkincisi Osmanlıdan gelen bir geleneğin devamı.

Safranbolu’ya geldiğimizde kendimizi tarihimizin içerisinde buluyoruz. Yani tarihi ile kültürü ile mutlaka dünyada herkesin gezip görmesi gereken bir yer. Bunun yanında sayın Başkanımızın da son yıllarda Safranbolu’da yaptıkları ortada. Bize de bu güzel çalışmalarda bir şey düşerse her zaman başkanımızın yanındayız. Ben kendilerine ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum” dedi.

Başkan Aksoy ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Safranbolu’nun dünyanın neresine gidilirse gidilsin farklılığını ortaya koyabilen bir kent olduğunu söyledi.

Örneğin son olarak Peru’da Dünya Miras Şehirleri Genel Kurulunda, 400 civarında katılımcının izlediği bir tanıtım filmimiz var idi. Bu tanıtım filmimiz ayakta alkışlandı. Hatta bir kez daha oynatmamız istendi ve tekrar yayınladık. İnşallah bu güzellikleri ile bu şehri geleceğe taşımak, genç nesillere bırakarak onlarında bu şehri anlayarak korumalarını sağlamayı amaçlıyoruz.

Medeniyetimizin şehir versiyonunun yaşandığı ve bu gün hala yaşatan ender kentlerden birisidir Safranbolu. Yine İslam kültürünün şehircilik anlayışı nedir diye sorulduğunda bozulmadan kendini koruyan nadir şehirlerden birisidir Safranbolu. Bu sebeple biz bu şehirde hizmet etmeyi, geçmişimizi yaşatmayı bir borç biliyoruz. Bu vesile ile değerli büyüğüm İsmail Alptekin beyefendiyi konuk etmekten de büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim” dedi.

Ziyaretin ardından Aksoy ve Alptekin karşılıklı olarak çeşitli hediyeler takdim ettiler.