Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Pınar Taşdelen, Karabük Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslarası Konferans’a katılarak Türk Halk Biliminin öneminden bahsetti.


 

20150904AW518096_01Karabük Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ile Hacettepe Üniversitesi Halk Edebiyatı Bölümü tarafından ortaklaşa düzenlenen ve T.C. Başbakanlık TİKA, Tanıtma Fonu, Atatürk Kültür Merkezi, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Karabük Valiliği, Karabük Belediyesi, Safranbolu Belediyesi ve Keçiören Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleştirilen “Kültürel Miras, Değişen Toplumlar, Anlatı ve İnanç” temalı Uluslararası Konferansa katılan Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Pınar Taşdelen, “Tarihsel açıdan Türk halk ve halk kültürü üzerine yapılan çalışmalar Cumhuriyetin ilk yıllarına kadar uzanmaktadır.

Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu alandaki bilimsel çalışmalara büyük önem vermiş ve bu anlamda da pek çok alan çalışması yapılmıştır. Bu nedenle, Türk Halk Bilimi Bölümü’nü ilk akademik kurumları içerisinde oluşturmuş olan Hacettepe Üniversitesi Atatürk’ten kalan tarihi vasiyeti yerine getirmiş ve Türk halk değer ve mirasının çalışmaları ve yayılmasında başrol oynamıştır.

Hem geleneksel Türk iç mimarisini yakından incelemek hem de Hacettepe Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi’ne ek olarak Hacettepe Üniversitesi ve Safranbolu Belediyesi arasında daha verimli ve yapıcı işbirliği geliştirmek amaçlandığından konferans programının bir parçası olarak, Safranbolu gezisi ve konferans çalışmaları katılımcılar için özel bir önem içermektedir” dedi.

Editör: Haber Merkezi