ENGELİNE İNAT ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI VE TEK HAYALİ MÜZİK ÖĞRETMENİ OLMAK 


 

GÖRME ENGELLİ AHİZER ÖZBEK, TÜM ENGELLERE RAĞMEN ÜNİVERSİTEYE GİRMEYİ BAŞARDI 


 

32 BİN ÖĞRENCİ ARASINDA TEK GÖRME ENGELLİ OLAN AHİZER ÖZBEK “BENİM GÖZÜM GÖRMÜYOR AMA GÖNÜL GÖZÜM GÖRÜYOR. BENİM GÖZÜM ARTIK ELLERİM VE PARMAKLARIM OLDU”


 

gorme-engelli-universiteli


Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) eğitim gören 32 bin öğrencinin arasında tek görme engelli olan Ahizer Özbek, girdiği özel yetenek sınavıyla Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünü kazanarak eğitim görmeye başlayan tek engelli öğrenci oldu.

Üniversitenin tek engelli öğrencisi olan Ahizer Özbek, 6.5 aylık dünyaya geldiğini ve doktor hatası sonrası gözlerini kaybettiğini ancak bu rağmen hayata küsmeden tüm zorluklara rağmen üniversiteye girmeyi başardığını söyledi.

Ankaralı olan görme engelli Ahizer Özbek, durumundan dolayı ilkokulu görme engelliler okulunda bitirdiğini anlatarak, “İlkokulda bizi sosyalleştirebilmek ve ortamlarda kaynaştırmak için koroya aldılar. Orada şarkı söylerken sesimi keşfettiler. Daha sonra lisede bir hocam benim müzik kabiliyetimin olduğunu ve bunu geliştirmemi istedi. Bende piyona ve gitar çalmaya başladım 4 yıldır bu enstrümanları çalıyorum. Bu hayallerimin peşinden gitmem gerektiğini gösterdi bana, hayalimde konservatuar vardı ve şimdi buradayım. Özel yetenek sınavı olduğunu bildiğimden dolayı enstrüman kullanmam benim için bir avantajdı ama bu bölüme gelmeden önce 1 yıl müzik eğitimi alarak bunu başardım” dedi.

“HAYALLERİME ULAŞTIM”
Ailesinin Ankara’da olması ve burada Kredi Yurtlar Kurumuna ait yurtta kaldığını belirten Özbek, “Ailemden uzak olmam ve engelimin bana artık zor gelmiyor, alıştım. Çünkü ilkokul ve lisede 12 yıl yatılı kaldığım için kendi ayaklarımın üstünde durabiliyorum. İnsan ister istemez birilerine ihtiyaç duyuyor. Yurtta arkadaşlarımın elerinden geldiği kadar bana yardımcı oluyor. Şu an biraz sıkıntı çeksem de ileride güleceğimi biliyorum. Okulum bittiğimde en büyük hayalim bir müzik öğretmeni olmak. Eğitim fakültesi olsa daha iyi olurdu ama olsun. Daha öğretmen olmadan şimdi öğretmenliğe başladım bile. Buraya ilk geldiğimde çok yalnızdım herkes gibi. Ama daha farklıydım. Karşıma Aylin Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi çıktı. Oradaki öğrencilere piyona öğretiyorum. Bu benim çok hoşuma gidiyor ve rahatlatıyor. Hayallerime ulaştığımı gösteriyor”

20131219AW000026_04“GÖZLERİM, ELLERİM VE PARMAKLARIM OLDU”
Kendisi durumunda olan engellilere de çağrıda bulunan Ahizer Özbek, kendisinin aslında karakter olarak her şeye umutsuz, ümitsiz bakan ve karamsar biri olduğunu belirterek, “Bir işe başladığımda en kötü tarafını düşünen bir insanım. Buraya geldiğimde aynı şeyler oldu. Herkes bana ön yargıyla baktı. Ben bu üniversitede bir ilkim. Elime bastonu alıp çıktığımda herkesin gereksiz ve boş bakışlarını hissetmem üzüyor. İnsan kendisini suçluluk duygusu içinde buluyor. Ama zamanla anladım ki bu benim elimde olan bir durum değil. Ben istesem de istemesem de o baston benim dostum arkadaşım olacak. Çevremde hiç kimse kalmayacak bir tek o kalacak. Benim durumumda olanlar engellerini engel olarak görmesin. Benim gözüm görmüyor ama gönül gözüm görüyor. Benim gözüm artık ellerim ve parmaklarım oldu. Kendilerini eve kapatmak yerine biraz sosyal hayatı tercih etseler eminim o ön yargıyla bakan insanlara çok büyük örnek olacaklarını düşünüyorum” dedi.