Tahkim Kurulu, Kardemir Karabükspor Asbaşkanı Murat Yolbulan’a verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin TL’lik cezada indirimine gitti.


 

20140708AW138054_02 (1)Kardemir Karabükspor’un iki hafta önce sahasında oynadığı Bursaspor maçının ardından asbaşkan Murat Yolbulan’ın hakeme yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı PFDK tarafından 1 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin TL ceza vermişti.

Karabükspor’un Murat Yolbulan’a verilen cezanın itirazı üzerine yaptığı başvuru sonucu Tahkim Kurulu FDT'nin 36/1-b. maddesi uyarınca takdiren 42 gün hak mahrumiyeti cezası ve 50 bin TL para cezası olarak indirime gitti.

Tahkim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Kardemir Karabük Spor Kulübü'nün, idarecisi Murat Yolbulan ile ilgili PFDK'nın 18.12.2014 tarihli ve E.2014-2015/519, K.2014-2015/628 sayılı kararına itirazı incelendi. İtirazın süresinde olduğu, gerekli harcın yatırıldığı görüldü. Yapılan müzakere neticesinde; yerinde görülmeyen duruşma talebinin reddine; FDT'nin 39/2. maddesinde düzenlenen hakem soyunma odası veya koridorlarında 'sportmenliğe aykırı hareket' ihlalinde, eylemin gerçekleştiği yerin temel unsur olduğu, zira FDT'nin 36. maddesinde düzenlenen ihlal ile 39. maddesinde düzenlenen ihlali ayıran tek ve temel unsurun 'yer' olduğu, bu sebeple ihlal tipinin belirlenmesi açısından öncelikle 'eylemin gerçekleştiği yerin' kesin olarak tespitinin gerektiği kabul edilmekle; müsabaka hakeminin raporunda geçen, eylemin 'tünel girişinde' gerçekleştiğine dair tespit dikkate alındığında somut olayda FDT'nin 39/2. maddesinin uygulanma koşullarının 'yer' itibariyle gerçekleşmediği kabul edilmelidir. Bu kabule uygun olarak, Kardemir Karabük Spor Kulübü idarecisi Murat Yolbulan'ın eyleminin FDT'nin 36/1-b. maddesi kapsamında kaldığı anlaşıldığından, eylemin niteliğinin bu şekilde 'sportmenliğe aykırı hareket' şeklinde düzeltilerek onanmasına; buna karşılık eylemin, hem sözlü hem de fiili olarak gerçekleştiği ve failin de ihlal kastında ısrarcı olduğu dikkate alınarak, PFDK'ca verilen 1 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin TL para cezasının; FDT'nin 36/1-b.maddesi uyarınca takdiren 42 gün hak mahrumiyeti cezası ve 50 bin TL para cezası şeklinde düzeltilerek onanmasına oybirliği ile kar verildi” denildi.

Editör: Haber Merkezi