Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü “Eğitimde Fatih Projesi” kapsamında 9. sınıf öğrencilerine tablet bilgisayar dağıtımı devam ediyor.

 

20130219AW000700_02Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak ve okullardaki teknolojiyi iyileştirmek, bilişim teknolojisi araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edecek şekilde derslerde etkin kullanımını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’nca başlatılan “Eğitimde Fatih Projesi” kapsamında, Karabük’te il genelinde 17 okula 404 adet LCD Panel Etkileşimli Tahta ve toplam 775 adet tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi.

Proje kapsamında ilk olarak Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtımı yapılırken, ardından Karabük Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde tablet bilgisayar dağıtımı gerçekleştirildi. 497 öğrenci ile 69 öğretmen ve idareciye tablet bilgisayarları Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar tarafından dağıtıldı.

20130219AW000700_01Tablet Bilgisayar dağıtımında öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy, bundan 10 yıl kadar önce kara tahta ve tebeşir ile eğitim yapıldığının altını çizerek, “Bugün sizler çok şanlısınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu bakımdan eğitim konusu bizler için en önemli konudur. Sizler iyi bir eğitim aldığınız zaman, bu Türkiye’nin geleceğinin, zenginliğinin, refahının, demokrasisinin teminatı olacaktır. Milli Eğitim Bakanlığımız son yıllarda okullarda önemli bir dönüşüm içinde. Sizleri teknoloji ile tanıştırmak ve bu teknolojiyi kullanmanızı sağlamak için büyük çaba ve çalışmalar gösteriliyor. Bu anlamda emeği geçenlere şükran borçluyuz. Geçmişte batılı ülkelerle bizim ülkemiz arasında çok farklar vardı. Bugün ülkemizin geldiği noktada, birçok gelişmiş ülkeyi yakaladık, hatta geçtik. Okullarımızdaki bu etkileşimli akıllı tahtaları ve sizlere vereceğimiz tablet bilgisayarları görünce daha mutlu oluyoruz, geleceğimize olan umutlarımız artıyor. Ben, size tanınan bu imkanları en iyi şekilde kullanacağınıza inanıyorum. Hepinize hayırlı olsun ve başarılar diliyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Gürpınar daha sonra öğrencilere tablet bilgisayarlarını dağıttılar.

Editör: Haber Merkezi