Karabüklülerin beceri kazanmaları ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla Karabük Belediyesi tarafından açılan Sosyal Yaşam Merkezleri kurslarına yoğun ilgi devam ediyor.


 

Karabük Belediyesi tarafından özellikle bayanlara yönelik olarak düzenlenen meslek edindirme kursları bayanlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin üzerinde hassasiyetle durduğu “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi çerçevesinde, mahallelere yapılan Sosyal Yaşam Merkezlerine bayanların ilgisi oldukça fazla. Sosyal Yaşam Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye her mahalleye bir Sosyal Yaşam Merkezi binası kazandırdıkları için teşekkür ettiler.

Sosyal Yaşam Merkezlerinde eğitim gören kursiyerler; “Başkanımız Rafet Bey, her mahalleye yapmış olduğu Sosyal Yaşam Merkezleri sayesinde ücretsiz olarak açılan kurslardan yararlanıyoruz. Eğitimleri dikkatle takip ediyoruz.

Kursiyer arkadaşlarımızla burada bir aile ortamı içerisindeyiz. Sosyal Yaşam Merkezi olmadan önce evde kendi çabamızla öğrenmeye çalışıyorduk ama ne kadar da uğraşsak evde tek başımıza istediğimiz gibi olmuyordu. Kurslara 2 senedir geliyorum.

Başkanımız Sayın Rafet Vergili’nin sayesinde Sosyal Yaşam Merkezlerinde tel kırma, dikiş nakış, kuran okumayı, ayrıca yemek yapmayı öğrenen arkadaşlarımız var.  Belediyemizin bu tarz kurslar açması nedeniyle Belediye Başkanımız Rafet Vergili’ye arkadaşlarım ve şahsım adına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerinde bulundular.

Sosyal Yaşam Merkezlerimizdeki kurslara yoğun bir başvuru olduğunu belirten Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Belediye olarak yapılan tüm hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Karabük’te yaşayan insanların refah seviyesinin yükseltilmesi için var gücümüzle çalışıyoruz.

Bayanlarımızın memnun kalmaları bizler için çok önemli. Ayrıca mevcut kursların yanı sıra, bayanlarımız tarafından talep edilen kursları da kursiyer sayısında yeterli sayı elde edildiğinde açıyoruz.

Bayanlarımızın sosyalleşmesini önemsiyoruz. Onları hayatın her alanında aktif bir şekilde görmek istiyoruz. Bayanlarımız bu kurslara katılarak hem el becerilerini geliştiriyor hem de ekonomik özgürlüklerini kazanıyorlar” dedi.