Kartaltepe Sosyal Yaşam Merkezinde kurs gören öğrenciler Filografi Kursuna yoğun ilgi gösterdi.


 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin üzerinde hassasiyetle durduğu “Her Mahalleye Bir Sosyal Yaşam Merkezi” projesi çerçevesinde, mahallelerine yapılan Sosyal Yaşam Merkezi’nden ve eğitim alınan kurslardan mahalle sakinleri oldukça memnun.

Filografi tekniği ile ilgili bilgiler veren Filografi Eğitmeni Aysun Eroğlu; “Filografi tekniği ahşap bir zemin üzerine çakılan çiviler arasından teller geçirilerek, belli örgü teknikleri ve çeşitli desenlerin kullanılmasıyla meydana gelen bir sanattır. 3 senedir Karabük’te Filografi dersi veriyoruz. Burada her yaştan öğrencilerimiz var” ifadelerini kullandı.

Eğitim alan kursiyerler ise; “Filografi hakkında hiç bilgim yoktu. Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili bey’in mahallemize yaptığı Sosyal Yaşam Merkezi sayesinde kursa katıldım.

Burada hem stres atıyoruz, hem el becerileri kazanıyoruz. Aynı zamanda yaptığımız ürünlerle evimize ek gelirimiz oluyor. Böylece aile bütçesine katkıda bulunuyoruz. Bizlere bu güzel ortamı sunan Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili’ye ve ekibine sonsuz teşekkürler” dedi.

Öğrencilerden Muhammet Cabacı ise; “Yaptığımız çalışmanın eğlenceli olduğunu düşünerek bu kursa katıldım ve sınavlar öncesi çivi çakarak stres atıyoruz. Başarılı olduğumuzu da düşünüyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi