Öğlebeli Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerine sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


 

19052015_sertifika_23Sertifika töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Türkiye’de Belediye denilince yapı imar düzenleme işleri gibi görünüyor ama Türkiye’de biz bir ilki gerçekleştirdik. 20 tane Sosyal Yaşam Merkezimiz mahallelerimizde hizmet veriyor.

Burada halk eğitim merkezimizle çok iyi bir dayanışma gerçekleştiriyoruz. Bazı mahallelerde İl Sağlık Müdürlüğümüzle beraber iyi bir çalışma sergilemiş oluyoruz. Hiçbir zaman bu çalışma esnasında sen ben kavgaları olmuyor. Buda bizi ziyadesiyle hoş ediyor. Çünkü önemli olan bizim vatandaşlara hizmeti sunabilmemizdi. Bu Sosyal Yaşam Merkezindeki en önemli hadiselerden bir tanesi şudur, 5 yıldan bu güne kadar 250 tane vatandaşımıza okur yazar diploması verdik. Bizim 20 tane Sosyal Yaşam Merkezinin maliyetini kaldıracak bir olaydır. Çünkü bir kişinin okur yazar olması, bir kişiyi okur yazar yapabilmek bana göre en büyük hedeftir.

250 okur yazar diploması verdiğimiz kişilerin ortalama yaşı 18-35 yaş arasıdır. Biz bunların mutluluğunu yaşıyoruz. Okur yazar diploması alırken kendi yazmış oldukları metni bize okuyorlar. Buda bizi çok mutlu ediyor. Sosyal Belediyecilik içerisinde yapmış olduğumuz bu hareket Türkiye’de ve şehrimizde gerçekten tek anlamıyla yerini bulmuştur. Adım adım Karabük iyi bir yerlere taşınmaya başladı.

İyi bir gidişatımız var. İnşallah bu birlikteliğimiz ve beraberliğimiz önümüzdeki yıllarda da devam eder. Beraber müşterek çalışmalarımız devam eder. Biz de sizlere elimizden geldiği kadar hizmet vermeye devam ederiz” dedi.

19052015_sertifika_21Yapılan konuşmaların ardından kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerler sertifikalarını Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Aslan, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşilova, Öğlebeli Muhtarı İsmail Alpboğa ve Osman Natıroğlundan aldılar.

Ardından ise kursiyerlerin kurs süresi boyunca elde ettikleri el emeği göz nuru ürünler sergilendi.

Editör: Haber Merkezi