Saadet Partisi (SP) Karabük Merkez İlçe Başkanlığı tarafından “Yeniden Büyük Türkiye” konferansı düzenlendi.SP Karabük

 

20130225AW000322_01Merkez İlçe Başkanlığı tarafından Karabük Öğretmenevi’nde “Yeniden Büyük Türkiye” adlı konferans düzenlenirken, konferansa konuşmacı olarak SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan SP Karabük Merkez İlçe Başkanı Soner Malkoç, “Dünya siyasetini eline geçirmek isteyen zulüm sistemleri tarihin her döneminde olduğu gibi toplumları siyasetten uzaklaştırmak, yönetime katılmak, söz sahibi olma haklarını ellerinden almak istemektedir. Bunun sebebi sonuçları milleti ilgilendiren hatta milletin geleceğini belirleyen kararların milletten uzak kapalı kapılar ardında konuşulmak istenmesidir. Çünkü alınacak bu kararların çoğu küresel zulüm sistemin lehinde olurken, büyük bir çoğunluğu da milletin aleyhine olmaktadır. Bu noktada biz Saadet Partisi olarak biz diyoruz ki, ‘millet, millet adına alınacak tüm kararlardan haberdar olmalı.’ Bu kararlarda en güçlü sözün sahibi olmalı, bu kararların alındığı yerlerde tam merkezde olmalıdır.” dedi.

20130225AW000322_03Ardından sunum eşliğinde açıklamalarda bulunan SP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay da, Karabük Merkez İlçe Başkanlığına teşekkür ederek, “Dünyada ve Türkiye’de olan hadiseleri milli görüş açısından değerlendirdiğimiz zaman görüyoruz ki, son dönemde baş döndürücü olaylar meydana gelmektedir. Bu hadiselerin bir kısmı olumlu, bir kısmı ise, menfi ve olumsuz gelişmelerdir. Bu gelişmelerin müspet olanlarına baktığımız zaman 'dünyada çok hayırlı gelişmeler oluyor' diye zannedilebilir, sadece olumsuz olanlarına bakıldığı zamanda ‘Eyvah felakete gidiyoruz’ diye bir endişeye kapılabiliriz. Hadiseleri bütünüyle değerlendirdiğimiz zaman bu dönüşümün ve gelişmelerin daha objektif bir şekilde değerlendirdiğimiz zaman görüyoruz ki, Türkiye’deki ve dünyadaki hadiseleri gerçekten daha köklü çözümler getirmek suretiyle ancak çözebiliriz ve değerlendirebiliriz. Bildiğiniz gibi Batı dünyasında bir ekonomik kriz yaşanmaya başlandı, önce ABD’de bankalar battı, dünyanın süper gücü sayılan ABD’deki bu banka batmaları Batı’daki krizin ilk ayak sesleriydi. Daha sonra ise, Yunanistan battı, şuanda ise, Fransa, İspanya, İtalya batma sürecindeler. Bütün bu Batı’daki faizci kapitalist sistemin batışı bize şunu gösteriyor ki, aslında bu krizin sebebi ekonominin bünyesine giren faiz mikrobudur. Bu mikrop ekonominin bünyesinde iken, ekonomi faizden kurtarılmadığı sürece faizci kapitalist düzen batmaya mahkumdur, bu ülkeleri de batıracaktır” diye konuştu.