SAADET PARTİSİ KARABÜK MERKEZ İLÇE BAŞKANI SONER MALKOÇ SON GÜNLERDE YAŞANAN EYLEMLER İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI


 

saadet-malkoc-eylemlerSaadet Partisi Karabük Merkez İlçe başkanı Osman Soner Malkoç İstanbul, Taksim’deki Gezi Parkı gösterileri ile başlayan ve tüm yurt genelinde iktidarı protesto eylemelerine dönüşen olaylar ile ilgili bir açıklamada bulundu.

Malkoç açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Kamuoyunun gündemi Taksim Gezi Alanında yapılması planlanan AVM konusu gündeme gelmesiyle birlikte farklı bir seyir almıştır. Sanki bir el ülkedeki önemli meseleleri örtmek için toplumu bir oyuncak gibi kullanmaktadır. Bakınız daha geçen hafta Reyhanlı konuşulurken, ülkedeki petrol yataklarının ve yer altı kaynaklarının küresel sermayeye açılması konuşulurken, müthiş şekilde büyüyen cari açık ve nisan ayında, Cumhuriyet tarihinin ikinci en büyük cari açığının verilmesi konuşulması gerekirken, bu konuların tamamı pas geçilmiştir ve gündem dışı bırakılmıştır.

Biz her zaman söyledik, böyle akıl almaz bir tutum izleyen muhalefet, iktidarın en büyük gücüdür.

Bu gün milletimiz yine bir soğuk savaş kutuplaşması içerisinde sokulmaktadır. Sosyal ve ekonomik problemlerle patlama durumuna gelmiş milletimiz farklı çevreler tarafından kendi emellerine alet edilmek istenmektedir. Bu gün yaşanan olayların müsebbipleri hem iktidar,  hem de muhalefet partileridir. Bir tarafta, İktidarın  ‘ben %50 oy aldım, benim her söylediğim mutlak doğrudur’ yanlış tutumu, diğer tarafta da muhalefet yapmayı bile beceremeyen, demokratik yollarla hiçbir şey ortaya koyamayan muhalefetin milleti sokaklara dökerek, biz de varız diyerek varlıklarını hissettirme çabaları.

Aziz Milletimiz bu kutuplaştırma siyaseti ancak bu milleti bölmeye, köklerinden uzaklaştırmaya neden olur. Hep söylüyoruz, bu millet iktidarı da, muhalefeti de ortalığı savaş alanına çevirsinler diye seçmemiştir. Millete hizmet etmeyen bir iktidarında, muhalefetinde ömrü uzun olmaz. Bu olaylardan, iktidar da muhalefet de ders alıp, durup düşünmeleri lazım.

Muhalefete şunları söylemek isterim; Bu gün protesto için sokaklar döktüğünüz insanlar, bu ülke her yıl 50 milyar lira faiz ödenirken, bu aziz millet fakirleştirilirken neden milletvekilleriniz sokaklarda değildi. Bu ülkede faiz tuzağına düşürülüp, küresel sisteme yem yapılan ve dağılan aileler feryat ederken, siz muhalefet olarak neredeydiniz? Zina, AB uyum yasaları çerçevesinde serbest bırakılıp, toplumumuzun en önemli yapı taşı aile kurumu dağıtılırken siz neredeydiniz? Evet, bu örnekleri onlarca arttırmak mümkündür. Öte yandan, iktidar sahiplerine de şunları söylemek isterim; Bu Aziz Millet sizlere bu milleti AB kapısında köle yapmak için mi oy verdi? Küresel sermaye denen kurtlar sofrasına milletin bütün değerlerini sunmak için mi oy verdi? Ya da AB’ye girebilmek için tüm manevi değerlerimizi ayaklar altına almak için mi oy verdi? Süt bankası projesini kurarak ve zinayı serbest bırakarak, neslimizi bitirmek için mi oy verdi? D8’leri büyütmek ve İslam birliğini kurmak için mi oy verdi, yoksa BOP Eş Başkan olup, ABD’ye ve İsrail’e oyuncak olmak için mi oy verdi?

Bu gün gelinen nokta aslında milletin ne iktidarı, ne de muhalefeti tasvip etmediğini ispat etmektedir. Bu sebepledir ki ‘iktidar istifa etmeli’ diyen muhalefet de istifa etmelidir. Çünkü demokrasilerde kaba kuvvetle sorunlar çözülmez. Eğer halk bu yolu benimsemişse, bu demektir ki hem iktidar, hem muhalefet görevi yapamamış, bu yüzden halk müdahil olmuştur.

Büyük Türkiye ve adil bir dünya bu günkü iktidarla ve muhalefetle gerçekleşemeyeceği ortadadır. Aziz Milletimiz itidal sahibidir. İnşallah daha büyük olaylara meydan vermeden, bu olaylar son bulacaktır. Sonrasında ilk yapılacak seçimler de, milletimizin onaylamadıkları iktidarı da, muhalefeti görevden uzaklaştıracağına inanmaktayım.

Bu Millet Allah’ın izniyle geçmişte olduğu gibi bu gün de doğrudan, haktan ve adaletten yana yer alacaktır. Küresel efendilerin hiç bir oyunu, maneviyatımızın ve medeniyetimizin bizlere öğrettiği kardeşlik bağlarımızı koparamayacaktır.