KARDEMİR A.Ş, YENİŞEHİR BÖLGESİNE ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ OKULU YAPACAĞINA DAİR 9 HAZİRAN 2014’DE PROTOKOL İMZALAMIŞTI


 

16 AY GEÇMESİNE RAĞMEN DAHA TEMELİ ATILMADI


 

KARDEMİR A.Ş, ŞİMDİ 750 MİLYON DOLAR BORCU BAHANE Mİ EDECEK


 

MEHMET ALİ ŞAHİN ATTIĞI İMZANIN TAKİPÇİSİ OLACAK MI


 

krdm_imamhatip_okulu

Yenişehir bölgesine KARDEMİR tarafından 32 derslikli, 200 öğrenci yurt kapasiteli Anadolu İmam Hatip Lisesi yaptırma protokolü 9 Haziran 2014 tarihinde imzalanmıştı.

Yapılacak olan KARDEMİR İmam Hatip Lisesinin protokolü, Karabük Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve KARDEMİR A.Ş tarafından düzenlenen törenle imzalanmış, hatta imza törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Mutullah Yolbulan ve Başkan Vekili Kamil Güleç bizzat katılmıştı.

Aradan 16 ay geçmesine rağmen bırakın temelinin atılmasını, okul binasının yerinin hafriyatı bile yapılmadı.

9 Haziran 2014 tarihinde imzalanan protokole bizzat imza atan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Mehmet Ali Şahin, okulun önümüzdeki ders yılına yetişeceğini açıklamıştı.

Şu anda 750 Milyon Dolar gibi bir kredi borcu ile demir çelik sektöründe gündeme gelen KARDEMİR A.Ş ise bu sözünde durmamakla ve okul inşaatında hiçbir çalışma sergilememekle, Karabük’ün bu zamana kadar yetiştirdiği ve bünyesinden çıkardığı en önemli devlet adamı Mehmet Ali Şahin’i de seçim arifesinde zor duruma düşürdü.

Vali Orhan Alimoğlu'nun bu konunun neden takipçisi olmadığı da ayrı bir soru işareti taşıyor.

Şahin’in ise imza koyduğu kendi protokolüne sahip çıkacağı ve “Önümüzdeki ders yılında yetişecek” sözüne istinaden konu ile ilgili KARDEMİR A.Ş Yönetimine “Hani ne oldu?” diye sorması bekleniliyor.