AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SÜLEYMAN SOYLU; 


"MHP’Yİ DEVLET BAHÇELİ'NİN GETİRDİĞİ HALİ GÖRÜYOR MUSUNUZ? KOSKOCA CHP'YE METRES YAPTI MHP'Yİ. MHP'Lİ KARDEŞLERİMİZ BAHÇELİ'Yİ AFFETMEYECEK”


suleyman-soylu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, MHP ve CHP liderleri ile Fethullah Gülen’i matruşkaya benzetti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Karabük’e gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, şehir girişinde partililer tarafından karşılandı, otobüsten halkı selamladı. Konvoy eşliğinde programın yapılacağı salona gelen Soylu, burada partililere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Matruşkayı bilir misiniz? İçinden ne çıkıyor biliyor musunuz? Bir tarafta Kılıçdaroğlu, bir bakıyorsun Bahçeli, bir de bakıyorsun Pensilvanya yani bir matruşka gibi." 

10 Ağustos'ta sadece Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmayacağını anlatan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"1071'de Anadolu'ya giren Alparslan, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Kanuni Sultan Süleyman, Fatih Sultan Mehmet Han, Abdulhamid Han, Abdülmecit Han, Adnan Menderes, Turgut Özal, Erbakan, 'bu memlekette mağdurum, mazlumum' diyen kim varsa o Cumhurbaşkanı olacak. 77 milyonun cumhurbaşkanı olacak." 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine benzeyen bir Cumhurbaşkanı adayı bulduğunu öne süren Süleyman Soylu, şunları söyledi:

“O yumuşak, uzlaşmacı dedikleri, 'cici çocuk' diye gösterdikleri, ismini de unutuyorum, ha Ekmel, onun eline tutuşturuyorlar. Bir sabah çıkıyor elinde Türk solu dergisi, bir gün bozkurt işareti yapıyor. Bir gün çıkıyor 'Filistin'le İsrail arasında taraf tutmamıza gerek yok' diyor. Ne zaman İsrail orada masum insanları, çocukları, anaları katlediyor, ondan sonra soluğu Fecebook'ta, Twitter'da alıyor. Filistin Konsolosluğuna taziyeye gidiyor, durumu düzeltmeye çalışıyor. Sen, beş gün sonrasını göremiyorsun. Sen 2023'ü, 2071'i kimle hesap edeceksin? Profesörlüğünün çakma olduğunu dün akşam başka profesör anlatmış. Şimdi gülüyorum. CHP, yıllar önce defalarca 'bunun profesörlüğü yanlıştır' diye söylüyor, bugün Cumhuriyet gazetesi de CHP de bu adamın peşine takılmış gidiyor."

"BAHÇELİ, MHP'Yİ CHP'YE METRES YAPTI"

Soylu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de ağır bir şekilde eleştirerek sözlerine şöyle devam etti:

"MHP’yi Devlet Bahçeli'nin getirdiği hali görüyor musunuz? Koskoca CHP'ye metres yaptı MHP'yi. MHP'li kardeşlerimiz Bahçeli'yi affetmeyecek. MHP ve CHP'li kardeşlerime sesleniyorum. Türkiye, eski Türkiye değil. 1999'daki Ahmet Necdet Sezer şimdi Türkiye'ye 3 gün cumhurbaşkanlığı yapamaz. Şimdi çökmüş değil güçlü Türkiye var. 1999'un Türkiye'si değil bu Türkiye."

MATRUŞKA GİBİ

20140802AW158603_01Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun merhum Adnan Menderes'in mezarına gidip sahte gözyaşı döktüğünü, 10 adım öteye gidip Menderes'in celladı İnönü'nün örnek devlet adamı olduğunu söylediğini kaydeden Soylu, sözlerini şöyle tamamladı;

“Doğru, örnek devlet adamı, diktatörlüğün örneği, bir mazlumu idam ettiren, onun celladı devlet adamı. Matruşkayı bilir misiniz? İçinden ne çıkıyor, biliyor musunuz? Bir taraftan Kılıçdaroğlu, bir bakıyorsun Bahçeli, bir de bakıyorsun Pensilvanya yani bir matruşka gibi." 

Süleyman Soylu, daha sonra Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, AK Parti İl Başkanı Tumirçin Saylar, ilçe belediye başkanları ve partililerle birlikte Hürriyet caddesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

 

Editör: Haber Merkezi