KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ BİRÇOK KEZ ADAY OLMAYACAĞINI İFADE ETMESİYLE BİRLİKTE SONUNDA “ADAY OLACAK MI?” SORUSUNU HERKESİN KAFASINA SOKMAYI BAŞARDI


 

vergili-adaymii


MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ilk defa yaklaşık bir yıl önce Karabük Net Haber’e özel olarak yaptığı açıklamada, yerine bir başka aday aradığını ve aday olmak istemediğini söylemişti.

Karabük Net Haber’e bir yıl önce yaptığı bu açıklamasını zaman zaman üç-beş kez daha ifade etmesiyle herkesin kafasında soru işareti bırakmayı başardı.

Son olarak bir ay önce basın mensupları ile makamında yaptığı sohbet söyleşisinde, yine aday olmayı düşünmediğini ve yerine bir aday aradığını açıklamıştı.

Israrla bu açıklamayı defalarca yapmasının ardından, seçimlere az bir süre kala tüm Karabüklüler kafasında oluşan “Rafet Vergili aday olacak mı?” sorusuna cevap arıyor.

VERGİLİ’NİN AMACI NE..?

5 yıllık sıra dışı Belediye Başkanlığı sürecinde yıpranmanın ötesinde, Karabüklülerin geniş bir kesiminin desteğini ve sevgisini kazanmasını başaran Rafet Vergili neden ara ara böyle bir çıkış yapıyor?

Vergili’nin bu çıkışları yapmasının altında her ne kadar AK Parti’nin baskısı olduğu ifade edilse de, kendisi bu ihtimali kesinlikle kabul etmiyor ve “Ticari bir endişe yaşamıyorum. Muhtemel ticari kayıplarımdan oluşacak olan para ile tembih edeceklerse, hazırım” diyor.

Rafet Vergili’nin 2015 Genel Seçimlerinde Milletvekili adayı olmayı hesapladığı da bilinmekte. Eğer 2014 Mahalli seçimlerde tekrar belediye başkanlığını kazanırsa, partisinin kendisini bir yıl sonra milletvekilliğine aday göstermeyeceği ihtimali de konuşuluyor.

Bu ihtimaller ile birlikte, Vergili’nin seçimler öncesi tamamen bir siyasi strateji uyguladığı, en büyük rakibi olan AK Parti’nin aday belirlenmesin de yanıltmak olduğu da ifade ediliyor.

VERGİLİ “HER HAREKETİM GENEL MERKEZİN BİLGİSİ DÂHİLİNDE”

Rafet Vergili, zaman zaman yaptığı bu çıkışlar ile partililer ve teşkilat yöneticileri tarafından tepkiyle karşılansa da, hatta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kadar şikâyet edilse de, “Ben ne yapıyorsam, Genel Merkezimin ve Genel Başkanımın bilgisi dâhilindedir” açıklamasını yapıyor.

BU ÇIKIŞLARI İLE ASLINDA VELİAHDINI MI ARIYOR?

Sanayide ve ticarette kıvrak zekâsı ile bilinen Rafet Vergili, politikada da kesin sonuca varan stratejiler uygulaması ile ülke siyasetinde tanınmaya başladı.

Mart 2014’te yapılacak olan Mahalli seçimlerden bir yıl sonra, Haziran 2015’te yapılacak olan Genel seçimlerde aday olmayı hedefleyen Rafet Vergili, Başkanlık koltuğunu bırakacak veliahdını bu yolla mı belirleyecek sorusu da son ihtimaller arasında yer alıyor.

VERGİLİ, SEÇİMLERDE ÇOK İDDİALI

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaklaşık beş buçuk ay sonra yapılacak olan yerel seçimlerde bir hayli iddialı olduğu gözleniyor. Vergili yakın çevresine, AK Parti’nin adayına göre, %50 ila %65 arasında bir oy alacağını iddia ettiği açıklanıyor. 31 kişilik Belediye Meclis üye sayısının en az 20’sini almayı hedeflediğini de basın mensuplarına ifade ediyor.

Editör: Haber Merkezi