ATATÜRK’E HAKARET İÇEREN SAPKIN ZİHNİYETLİ MÜDÜR TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


 

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SEMİHA KARAOĞLU, ATATÜRK’E HAKARET İÇEREN PAYLAŞIMLARI FACEBOOK SAYFASINDA PAYLAŞAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜNÜ İSTİFAYA ÇAĞIRDI


 

add-istifa

 

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Karabük Şubesi, sosyal paylaşım sitesinden Atatürk'ü eleştiren bir yazıyı paylaşan Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan'ı istifaya davet etti.

ADD Karabük Şube Başkanı Semiha Karaoğlu,  yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim gibi bir kurumda müdürlük yapan bir kişinin Atatürk'e dil uzatmasının gelinen vahim durumu ortaya koyduğunu, Atatürk'ün çocukları olarak buna asla izin vermeyeceklerini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Kaplan'ın derhal istifa etmesi gerektiğini aktaran Karaoğlu, şunları kaydetti;

"Kayseri'nin Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden ağustos ayı başında Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanan Seyfullah Kaplan, Facebook adresinden Atatürk'ün Yahudi olduğu, aynı zamanda İslam karşıtı olduğu, Türkleri ve Arapları kötülediği ileri sürülen, 'Mustafa Kemal ile ilgili bilinmeyen gerçekler' başlıklı makaleyi paylaşmıştır. Ülkemizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün soyuna ve din üzerinden onu düşman göstermeye çalışan bir zihniyete nasıl olur da çocuklarımız teslim edilir. Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına önderlik eden, Müslümanlığı rahatça ülke topraklarımızda yaşamamızı ve eğitim kurumlarında çocukların yetişmesi için büyük mücadele veren bir kişiye saldıran zihniyetin mutlaka beyninde başka düşünceleri olmalı."

Halkı ve yargıyı, Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik her türlü karalama ve hakarete karşı duyarlı olmaya çağıran Karaoğlu, şöyle devam etti:

“Bu ülkede Atatürk ile sahip olduklarımızdan rahatsız olanlar ona saldırmaktadırlar. Biz ülkemizi, demokrasiyi, insan haklarını, medeni, çağdaş, laik düzeni savunan ve bu anlayışla Atamızın ülkemize ve bizlere bıraktıklarını anlayan, bilen, ona şükran ve sevgi ile bağlı olan kişiler olarak yapılanı şiddetle kınıyor, kendi kişisel çıkarları için bu ülkenin kurtarıcısı, cumhuriyetimizi kuran Büyük Önderimize saldıranlarla her zaman olduğu gibi karşı olduğumuzu belirtmek istiyoruz."

Gösterdiği çağdaş dünyanın gerçek bilime dayalı, aklın gösterdiği laik ve hukukun üstünlüğü olan demokrasi ışığında insan onuruna yakışan tek rejim olan Cumhuriyeti bize bırakan Atamıza saldıranların asıl amacı milli birliğimize, bağımsızlığımıza ve üniter devlet yapımıza karşı yaptıkları yıpratma ve yok etme faaliyetleridir. Bu yaşanan tehlikenin mesajını, bir kez daha kamuoyuna iletiyoruz.

İlimize yeni atanan ve gelir gelmez eğitim gören çocukların ve onların ailelerinin huzurunu kaçıran bir milli eğitim mensubuna sesleniyoruz. Biz var oldukça bir yerlere yaranmana yada şimdiye kadar beyninin bir yerlerinde sakladığın ülke düşmanlığını kusmana, çocuklarımızı zehirlenme asla izin vermeyeceğiz.

Atamız’a şükran ve sevgi ile bağlı olan kişiler olarak Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Kaplan'ı şiddetle kınıyor, kendi kişisel çıkarları için bu ülkenin kurtarıcısı, Cumhuriyetimizi kuran Büyük Önderimize saldıranlarla her zaman olduğu gibi hesaplaşacağımızı belirtmek istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi