AYNI MADENDE ÇALIŞAN BABA, OĞLUNU KAYBETTİ


 

MANİSA'NIN SOMA İLÇESİNDE MEYDANA GELEN MADEN KAZASINDA HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERDEN RIDVAN KAZANCI’NIN CENAZESİ KARABÜK’TE GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ 


 

MADENCİ BABA ŞERAFETTİN KAZANCI “ONUN ÇOK HAYALLERİ VARDI AMA ALLAH ONU HAYALLERİYLE BİRLİKTE ALDI. BİR DAHA MADENE DÖNMEYECEĞİM”


 

yenice-soma

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçilerden Rıdvan Kazancı’nın cenazesi memleketi Karabük’te gözyaşları arasında toprağa verildi.

Aynı maden ocağında oğlu ile birlikte çalışan acılı baba Şerafettin Kazancı, kazanın olduğu gün izinli olduğunu söyleyerek, “Oğlumun çok hayali vardı ama Allah onu hayalleriyle aldı” dedi.

BABASI İLE AYNI OCAKTA İŞE BAŞLADI
Baba Şerafettin Kazancı daha önce Edinre Uzunköprü’de maden ocağında çalıştığından ailesi ile birlikte Manisa’nın Soma ilçesine taşındı. Baba Kazancı burada maden ocağında işe başladıktan sonra 19 yaşındaki oğlu Rıdvan Kazancı da bir sene önce aynı madende çalışmaya başladı. Olay günü baba izinli olduğundan hayatta kalırken, oğlu Rıdvan Kazancı ise meydana gelen olayda hayatını kaybetti.

Kendisi, nişan olay günü izinli olduğunu söyleyen acılı baba Şerafettin Kazancı, "Patlama olduğu bilgisi geldi. Kimisi giruzu oldu diyor kimisi başka bir şey diyordu. Aynı ocakta çalıştığım oğlumu sabah işe giderken gördüm en son. Hemen ocağa gittim ama 4 gün boyunca çıkarılmasını bekledim ve dördüncü günü gece saat 24:00’te cesedi çıkarıldı. Çok arkadaşım o kazada hayatını kaybetti. Ben oğlumu kaybettim ve bir daha madende çalışmayacağı ve dönmeyeceğim. Oğlum kendisi işe başvurmuştu. Çocuğumum çok hayalleri vardır. Cenab-ı Allah hayallerini olduğundan onu aldı" dedi.

Anne Sakine Kazancı ise ayakta durmakta güçlük çekerken, Rıdvan’ın küçük kardeşi Rahim Kazancı ise akranlarıyla oyun oynarken gazetecilere bir şey söylemek istemediğini söyledi.

yenice-soma-1GÖZ YAŞLARI SEL OLDU
Dün baba ocağı Karabük’ün Yortan Beldesine getirilen genç madenci için bugün öğle namazını müteakip Değirmen yanı Köyü merkez camiinde cenaze namazı kılındı. Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından kıldırılan cenaze namazına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Milletvekili Osman Kahveci, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, ile çok sayıda daire Müdürü yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazının ardından Türk Bayrağına sarılı tabut cenaze aracına yüklendiği sırada genç madencinin annesi Sakine Kazancı ve yakınları sinir krizi geçirdi. Son defa oğlunun tabutuna dokunan gözü yaşlı anne ‘Oğlum beni bırakıp nereye gidiyorsun’ diye feryatları yürekleri dağladı.

Rıdvan Kazancı’nın cenazesi evin bahçesine defnedildi.

Editör: Haber Merkezi