-    KARABÜK BELEDİYESİ TARAFINDAN 5000 EVLER SEMTİ 75. YIL MAHALLESİNDE SOKAK KEDİLERİNİ KORUMA AMAÇLI OLARAK KEDİ EVİ YAPILDI

 

kedi-evi

Karabük Belediyesi tarafından 5000 evler semti 75. Yıl mahallesinde sokak kedilerini koruma amaçlı olarak kedi evi yapıldı.

Karabük Belediyesi sokak köpeklerinin arından sokak kedilerine de el atarak sokak kedileri barınma evi yaptı.

Belediye tarafından 75. yıl mahallesinde bulunan parka beslenme evi’nde, mevsim koşullarına paralel olarak düşünülen çalışma ve düzenlemeler yapıldı.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte, sokak kedilerinin soğuk ve yağmurdan etkilenmemeleri için üstü kapalı barınak yapıldı. Sokak Kedileri Beslenme Evi’nde Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak kedilerine yönelik iyileştirme çalışmalarının startını da verdi. İlk aşamada Sokak Kedileri Beslenme Evi’nden alınan kediler, bakımları ile aşılanmaları yapıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman çalışmaları yakından takip ederek sokak hayvanları barınağı yerinde inceleyerek bilgiler aldı.
20121227AW000687_04
Sokak Hayvanlarını Koruma ve Sahiplendirme Derneği Başkanı Serpil Gülen yaptığı açıklamada “Belediye yetkilerine sokak kedilerine sahip çıktığı için teşekkür” etti.

Belediye tarafından yapılan kedi evi’nde şuan itibariyle 50 tane kedi barınırken bunların bakımını ise gönüllü olarak Emine Alipek adlı vatandaş yapıyor.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da, sokak hayvanlarına yönelik çalışmaların hayvan severlerle işbirliği içerisinde devam edeceğine vurgu yapıldı.