KARABÜK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASININ ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA YAPILACAK OLAN KONGRESİNE, AHMET KARABACAK’IN KARŞISINA MİTHAT NAMAL ADAY OLDU


 

mithat-namal-ana


Yaklaşık 12 yıldır Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını yürüten ve son iki kongredir de güçlü bir aday çıkmayan Ahmet Karabacak’ın bu sefer karşısına güçlü bir aday çıktı.

Önümüzdeki Aralık veya Ocak ayında yapılacak olan Kongre öncesinde Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Mithat Namal, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenledi.

Taksici, Minibüsçü, Kamyoncu ve TIR’cı esnafları içinde güçlü bir ekip kuran Mithat Namal, uzun yıllardır odada yaşanan hizmet eksikliğinden dolayı ekibi ile birlikte aday olduğunu ifade etti

mithat-namal-1

Mithat Namal adaylığı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;
Önümüzdeki Ocak ayında yapılacak olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetimine ben ve ekibim, Allah’ın izni ile talip olduk.

İlk önce kendimden bahsetmek gerekirse; 1969 Karabük doğumluyum. Baba mesleği olarak yürüttüğümüz nakliyecilikte, 1970 yılından bu yana hizmet vermekteyiz.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasının yönetimine talip olmamız, odada uzun yıllardır yaşanan bir hizmet boşluğundan kaynaklanmaktadır.

Kendimi bildim bileli şoförlük mesleğinin içindeyim. Ben ve diğer şoför arkadaşlarım bağlı olduğumuz Şoförler Odasından, uzun yıllardır hizmet noktasında beklentilerimizin karşılığını bulamıyoruz.

Beşbinevler, Yüzüncü Yıl, Yenişehir, Esentepe ve Kayabaşı gibi, daha sayabileceğimiz birçok hatlarda sabahtan akşama kadar rızkını çıkarmak için direksiyon sallayan, minibüsçü esnafımızın sorunları aldı başını gidiyor.

Taksici esnafımızın ise sorunları belli…

Birçok taksi duraklarımızda, şoför arkadaşlarımın oturup, dinlenebileceği bir kulübesi bile yok. Benzin, mazot ve oto gazı piyasa fiyatları ile aynı almaktalar. Araçlarının bakımı derseniz öyle.

Allah göstermesin, araçları bir arıza yapsa veya bir kaza yapsalar, kendi başlarının çaresine bakmak zorundalar.

Kamyoncu ve TIR’cı esnafımızın sorunları derseniz, dağ gibi yığılmış durumda. Kamyoncu ve TIR’cı esnafımızı bir çatı altında, birlikteliği istenilerek ve bilerek sağlanmıyor. Taşıdığımız yüklerde navlun fiyatları ortada. Adeta hamal vazifesi görüyoruz.

Doğal olarak yüzbinlerce Lira değerindeki ağır vasıta araçlarımızın üç kuruş para kazanabilmesi için tonajlı yük taşımaya mecbur bırakılıyoruz. Kamyoncu ve TIR’cı arkadaşlarımızın arasında fazla tonajlı yük taşıyanlar rahatsız, normal tonajlı yük taşıyan arkadaşlarımız ise emeğini koruyabilecek para kazanamıyor.

Şoför esnafına yönelik ne bir kurtarıcı ve çekici, ne bir ambülans ve diğer hizmetler uzun yıllardır verilmemekte.

Odamızın rahmetli eski başkanı Zeki ağabeyimizin yaptıkları ve hizmetleri eksildi ama çoğalmadı.

K1, SRC gibi diğer belgeleri almak için odamıza müracaat ettiğimizde, tam anlamıyla bir duvar ile karşılaşıyoruz.

Soruyorum sizlere…

Şu anki değerli başkanımızın başında bulunduğu, Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odamızın 10 yılı aşkındır üyelerine ne gibi hizmetleri olmuştur.

mithat-namal-2Ben söyleyeyim…

Hiç…

Evet, koca bir hiç…

Bu bizim kaderimiz değil ve kendi kaderimizi kırmak için bu yola çıktık. Biz şoför esnafı, top peşinde koşan, siyaset kulvarlarında boy gösteren bir idare ile yönetilmek istemiyoruz. Mesaisinin tamamını biz şoför esnafına ayıracak bir başkan ve yönetim istiyoruz. Mesaisinin yüzde 10’nu değil. O yüzde onluk kısım da ancak hastamız ve cenazemiz olduğu zaman ayrılıyor.

Evimizin, çoluğumuzun, çocuğumuzun rızıklarını kazanmak için dört teker üzerinde, Allah’a emanet, yollarda direksiyon sallayan şoför esnafının içinde bulunduğu bu durum, ne kaderidir, ne de kendi tercihidir.

Minibüsçü esnafı neden daha ucuz mazot kullanmasın? Minibüsçü esnafı neden hakkaniyetli bir şekilde, kavgasız, gürültüsüz günlük rızkının peşinde koşmasın.

Taksici esnafımız neden yağmurda, karda, kışta durakta başını sokacağı bir kulübesi olmadığı için aracının içinde mahkûm olsun.

Tonajlı yük atan aracını, atmayan cebini niye zorlasın..?

Ben Mithat Namal ve arkadaşlarım olarak, işte bunlar bizim kaderimiz olmadığı için bu yola çıktık.

Son olarak şunu söylüyorum…

Şoförün derdinden ancak bir şoför anlar…

 

HABERİN VİDEOSU


 

Editör: Haber Merkezi