KARABÜK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASINDA KONGREYE SAYILI GÜNLER KALDI


 

ŞOFÖRLER ODASI BAŞKAN ADAYI MİTHAT NAMAL “YILLARDIR UNUTULAN ŞOFÖR ESNAFI ARTIK HAK ETTİĞİ HİZMETİ ODASINDAN ALACAKTIR”


 

mithat-namal-soforler


12 yıldır Seyit Ahmet Karabacak’ın başkanlığını yaptığı Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasının 12 Ocak’ta kongresi yapılacak.

Oda seçimlerine bir hafta kala, yaklaşık üç ay önce adaylığını açıklayan Mithat Namal çok ciddi yol kat ettiklerini, 700’den fazla üyenin çoğunluğu ile birebir görüştüğünü ve her görüştüğü şoför esnafı ile uzun uzun sohbet ettiğini belirtti.

12 Yıldır Şoförler Odası tarafından, üyeleri olan Şoför esnafına hiçbir hizmet verilmediğini ifade eden Mithat Namal şu açıklamalarda bulundu;

“Resmi olarak üç aydır, gayri resmi 7-8 aydır Şoförler Odası Seçimleri ile ilgili odamızın üyeleri olan Taksici, minibüsçü, otobüsçü, kamyoncu ve TIR’cı esnafı ile ben ve ekip arkadaşlarım görüşmeler yapıyoruz. Yaptığımız çalışmalar sonucu ne yazık ki demokratik bir rejimle yönetilen ülkemize yakışmayan sonuçlar çıkardık.

Oda yönetimi üyelerinin beklentilerine 10 yılı aşkındır hiç cevap vermemiş. Oda yönetiminin şoför esnafına karşı sergilediği duyarsız tutumlardan rahatsız olan üyelere karşı, anti demokratik ve baskıcı bir tutum sergilenmiş. Kimi üyelerimiz, ekmeği ile kimi üyelerimiz ise farklı şekillerde adeta tehdit edilerek sindirilmiş.

Yapılan geçmiş kongrelerde ise çeşitli yöntemler uygulanarak aday çıkarılmamış. Oy kullanan üyeler arasına, odaya üye olma hakkına sahip olmayan kişiler yerleştirilmiş. İşte bizler de bunlarla mücadele ettik. İl Seçim Müdürlüğüne itirazlarımız oldu. Şoförlük ile hiçbir alakası olmayan çok sayıda kişilerin üyeliğini iptal ettirdik.

Başta Şoförler Odası olmak üzere, yarı resmi odalarda artık birilerinin hegemonyası bitmiştir. Üyelere hizmet adına bu tür odaların başına geliyorlar, 10-15 yıl o koltukta çeşitli ayak oyunları yaparak kalıyorlar.”

Mithat Namal, Erdoğan Kovancı ve ekibi ile birlikte uzun süredir detaylı çalışma içinde olduklarını ve son derece iddialı olduklarını ifade ederek konuşmalarını şöyle tamamladı;

“Ben ve ekibim buraya sadece üyemize hizmet etme adına geliyoruz. Bizler ticaretimizde başarıyı elde etmiş, maddi imkânlarımızı son derece yükseltmiş, gözü tok insanlarız. Yıllardır kendilerine hizmet adına o koltuklarda oturarak, üyelerini hiçe saymış kişilerin artık miladı dolmuştur. Düşüncelerimizi bütün üyelerimize tek tek anlatıyoruz.”

mito-1

Üyelerin kendileri için, çoluk çocuklarının rızkı için, alın terleri ile kazandıkları, analarının ak sütü gibi helal olan kazançları için bu oda seçimlerinde oylarına sahip çıkmaları gerektiğini söyleyen Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mithat Namal “Bu kongrede yapılacak olan seçimler odamıza kayıtlı olan 700’ün üzerindeki üyemiz için son derece önem taşıyor. Şoför esnafı bu seçimlerde sahip çıktığı oyu ile kendi ekmeğini sahiplenmiş olacaktır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi