KARABÜK ŞOFÖRLER VE OTOMOBİLCİLER ODASI SEÇİMLERİNDE MİTHAT NAMAL VE EKİBİ ELEŞTİRİ DOZAJINI ARTTIRDI


 

MİTHAT NAMAL “ ŞOFÖRLER ODASI 12 YILDIR ÜYESİNİN HAK VE MENFAATLERİNİ HEP GÖZ ARDI ETMİŞTİR”


 

ŞENOL PAZARLIOĞLU “5 KURUŞLUK ZAMLA, AHMET KARABACAK TARİHE GEÇTİ”


 

sofor-esnf


Bu hafta sonu yapılacak olan Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odasının seçimlerine sayılı günler kaldı.

Kongreye 2-3 gün kala Şoförler Odası’na aday olan Mithat Namal ve ekibi eleştiri dozajlarını arttırdılar.

Karabük Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Adayı Mithat Namal “Odamızın başkanı Sayın Ahmet Karabacak yıllardır, minibüsçü, otobüsçü, taksici ve kamyoncu esnafının hak ve menfaatlerini göz ardı etmiştir. Sayın Karabacak’ın başkanlığı dönemine kadar bu esnaf mağdur olmamıştır. Herkes bilsin ki, şoför esnafının ezildiği, oda yöneticilerinin ihya olduğu bu devran kapanmıştır. Bundan sonra Şoför esnafının rızkı olan ekmek parası artık ön planda olacaktır. Bundan sonra kimse şoför esnafının hak ve menfaatlerini görmemezlikten gelemeyecek. Bundan sonra kimse şoför esnafını ezmeye kalkamayacaktır. Şoför arkadaşlarımızın 12 senedir odasından göremediği ilgi ve alaka nedeniyle zaten biz bu yola çıktık. Kimse artık şoför esnafını ihmal edemeyecektir. Bundan sonra şoför arkadaşlarımızın arkalarında kale gibi bir oda başkanı ve yönetimi olacaktır.” Diye konuştu.

Başkan Adayı Mithat Namal’ın seçim ekibinde olan minibüsçü esnafı Şenol Pazarlıoğlu ise yıllardır minibüsçülerin yaşadıkları sorunları Karabük Net Haber’e anlattı.

Şenol Pazarlıoğlu uzun yıllardır yaşanan sorunları şöyle özetledi;

“Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerin 16+1 koltuk kapasitesi nihayet il trafik komisyonundan geçti. Halbuki bu hak bizlere tanınalı ve resmi gazete de yayınlanalı aylar oldu. İlçeler de minibüsler 16+1 koltuk kapasitesine geçeli aylar oldu. 16+1 koltuk kapasiteli minibüs alan meslektaşımızın arabası iki ay çalışamadı bu nedenle. Kaldı ki, Sayın Karabacak, devletin verdiği bu hakkı sanki kendisinin lütfu gibi bize sunmamalıdır.

Yine D4 belgesi nedeniyle Eskipazar ve Cumayanı minibüsleri karayollarından yürürlüğe girmeyen yönetmelik yüzünden 2 Bin 500’er Lira cezalar yediler. Cemiyet Başkanımız olarak Sayın Ahmet Karabacak bu üyelerimizin hakkını savunmak amacıyla parmağını bile kımıldatmadı. Mağdur olan bu arkadaşlarımız kendi haklarını kendileri aradılar ve yargı yolu ile ödedikleri cezaları geri aldılar. Bu arkadaşlarımızın odamız tarafından hakları aranması için illa seçim mi olması lazımdı.

sofor1-2

5 Kuruşluk zamla bu yıl tarihe geçtik. Türkiye’de minibüsçülere bu sene verilin zamlar incelense, böyle bir komedi bulunamaz. Dilencilerin bile 5 kuruş sadakayı kabul etmediği bu zamanda, Oda Başkanımız Sayın Ahmet Karabacak bize bunu reva görmüştür. Eminim ki bu süreç kendisini de rahatsız etmiştir.

Sayın Belediye Başkanımız tarafından bizlere modern bir Minibüs terminali yapılmıştır. Ondan Allah razı olsun. Fakat terminalimizde yağışlı havalarda yaşadığımız sıkıntıları ve tuvalet problemlerimizi odamız çok iyi bilmektedir. Kendisinin bu sorunları Belediye Başkanımız Rafet Vergili beye bir türlü iletmemesine de bir anlam veremiyoruz.”   

 

Editör: Haber Merkezi