cem-bicenKarabük Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Genel Sekreteri Cem Biçen, sermayeleri 50 bin TL’nin altında olan anonim şirketler ile 10 bin TL’den az olan limited şirketlerin herhangi bir cezai müeyyideye kalmamaları için sermayelerini 14 Şubat 2014 tarihine kadar yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen, anonim şirketler ile limited şirketleri yakından ilgilendiren bir açıklamada bulundu. Biçen, 15 Kasım 2012 tarih, 28468 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Anonim Ve Limited Şirketlerin Sermayelerini Yeni Asgari Tutarlara Yükseltmelerine ve Kuruluşu ve Esas Sözleşme Değişikliği İzne Tabi Anonim Şirketlerin Belirlenmesine İlişkin Tebliğ’in Sermayenin asgari tutarlara yükseltilmesi başlıklı 7. maddesi gereğince, sermayeleri 50 bin TL’nin altında olan anonim şirketler ile 10 bin TL’den az olan limited şirketlerin sermayelerini, 14 Şubat 2014 tarihine kadar bu miktarlara yükseltmeleri gerektiğini söyledi.

Konuya ilişkin tebliğin anonim ve limited şirketler için önemli olduğuna vurgu yapan Biçen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Söz konusu tebliği de, ‘Sermayelerini, 14 Şubat 2014 tarihine kadar, mülga 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun 272 ve 507. maddeleri uyarınca Bakanlar Kurulunun 2001/3500 sayılı kararı ile anonim ve limited şirketler için öngörülen asgari sermaye tutarına yükseltmeyen anonim ve limited şirketlerin de, birinci fıkra hükmü çerçevesinde sermayelerini yükseltmeleri gerekmektedir. Birinci ve ikinci fıkra kapsamında olan ve belirlenen süre içerisinde sermayelerini öngörülen tutarlara yükseltmeyen şirketler, bu sürenin sonunda infisah etmiş sayılırlar’ hükmü amirdir. Bu durumda olan şirketlerin listesi odamız web sitesinde ilan edilmiştir. Listede ismi yer alan şirketlerin sermayelerini 14 Şubat 2014 tarihine kadar kanunu sınırlara getirmemeleri halinde kapanacağını önemle duyururuz.”

Editör: Haber Merkezi