Başkan Vergili; “Bugüne Kadar Türkiye’nin Hiçbir Yerinde Sosyal Yaşam Merkezi Yoktu”


 

03062015_sertifika_19Karabük Belediyesi tarafından Şirinevler Mahallesinde açılan Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerleri yapılan törenle sertifikalarını aldılar.

Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezi kursiyerlerinin sertifika törenine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, MHP İl Başkanı Burhanettin Arslan, MHP Milletvekili Adayları Durmuş Yalçın ve Ayhan Akbaş, Karabük Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Karabük Halk Eğitim Müdürü Dursun Yeşiloğlu, Özel Kalem Müdürü İrfan Kartal, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Vekili Ali Kara, mahalle muhtarları, kursiyerler ve çok sayıda mahalle sakini katıldı.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Şirinevler Mahallesi Muhtarı Ozan Özçelik, Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerleri tebrik etti.

Bir Kişinin Okuma Yazma Öğrenmesiyle Soysal Yaşam Merkezlerin maliyeti çıktı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Bizim Sosyal Yaşam Merkezlerimiz şu anda Türkiye’de bundan sonra bir ekol olacaktır.

Bugüne kadar Türkiye’nin hiçbir yerinde bütün mahallelerde Sosyal Yaşam Merkezi uygulaması diye bir program yoktu ama hayırlısıyla inşallah bu verimliliğini biz bütün Türkiye’ye göstererek Sosyal Yaşam Merkezlerindeki faaliyetlerin çalışmalarının nasıl olduğunu ve ben şuna inanıyorum ki tüm Belediyelerde bunu örnek alıp bütün mahallelerinde uygulamaya devam edecektir.

03062015_sertifika_22Öncelikle Halk Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğümüz bize çok destek veriyor. Sosyal Yaşam Merkezleri kursları ile ilgili Kur’an öğrenmekten, Osmanlıca kursuna kadar, nakış kursundan işaret dili kursuna kadar, İngilizceden okuma yazma kursuna kadar eğitim verilen bir alan oldu.

En güzel yönü de şu, Sosyal Yaşam Merkezleri açıldığı günden bu yana en az 150’nin üstünde 18 ile 35 yaşındaki arkadaşlarımıza okur yazar diploması verdik. Bir kişi dahi okur yazar diploması verilmesiyle ben şuna inanıyorum ki tüm Sosyal Yaşam Merkezlerinin maliyetini çıkarmış olduk.

Yazları Müftülüğümüzün programları ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün programları olacak ve hiçbir zaman Sosyal Yaşam Merkezindeki yaşam bitmeyecek” dedi.

Tüm Mahallelerde Halk Meclisi Oluşturacağız.Biz Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğiz. Sosyal Yaşam Merkezleri vasıtasıyla tüm mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın yönetime katılımını sağlayacağız. Çok yakında yapacağımız programlarla Karabük’te tüm mahallelerimizde oluşturacağımız halk meclisleriyle Karabük’ün problemlerini çözmeye çalışacağız.

Türkiye’de sosyal alanlarda çok fazla eksiğimiz var. Birbirimizle iletişimde, mahallelerimizdeki yaşantılarımızla, komşuluk ilişkilerimizle ve her türlü konuda bu halk meclisleri Karabük’te alacağı konular üzerinde muazzam çalışmalar yapacak. Biz geçmiş olduğumuz 5 yıl içerisinde genellikle Karabük’ün imarıyla uğraşmıştık.

Şu anda programlarımız çok düzgün bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde de sosyal belediyeciliğe daha çok ağırlık vereceğiz. Tüm yaşayanların ve herkesin idareye katılımlarını sağlayacağız. Ben bunu Karabük’te gerçekleştireceğimize inanıyorum.

03062015_sertifika_34Konuşmaların ardından Karabük Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Şirinevler Mahallesi Sosyal Yaşam Merkezinde kurslarını başarı ile bitiren kursiyerlere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

2013-2014 eğitim yılında kursa başlayan kursiyerlerin yaptığı çeyizler ise açılan sergide halk ve davetlilere sunuldu.

Editör: Haber Merkezi