20140214AW007955_01Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Karabük İl Müdürlüğü’ne Emeklilik için müracaat eden Yenice İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Personeli İsa Kayalı’nın emeklilik işlemleri bir saat içinde tamamlanarak emekli edildi.

Yeni başlayan uygulama ile ilgili olarak SGK İl Müdürlüğünde mini bir tören düzenlenirken, Emekli olan İsa Kayalı’ya emeklilik belgesini İl Müdürü Nuri Akçay takdim etti.

Belge takdiminin ardından açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nuri Akçay, vatandaşların bundan böyle emeklilik işlemlerini yaptırmak için çok uzun süre beklemeyeceğini ve bir saat içinde işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

14 Şubat’ın Sevgililer Günü olması nedeniyle de bu çalışmanın bugün başlamasının ayrı bir önemi olduğunu ifade eden Akçay, “Sigortalılarımız kurumumuza emeklilik başvurusu için müracaata geldiklerinde kendilerinin beklemesi halinde bir saat içinde yani aynı günde emekli işlemi tamamlanarak emeklilik belgesi kendisine teslim edilecektir. Yenice Milli Eğitim Müdürlüğünde çalışmakta iken kurumumuza 14 Şubat’ta emeklilik için müracaat eden İsa Kayalı’nın emeklilik işlemi bir saat içinde tamamlanmıştır. Sigortalımızın toplam sigortalılık süresi 7922 gündür maaşını 20 Mart 2014 tarihinde Yenice PTT Müdürlüğünden alabilir Kendisine bundan sonraki emeklilik hayatında başarılar diliyorum. Bu başarı kurumuz çalışanlarının birlik beraberlik içinde kurum kültürüne inanarak çalışmalarından kaynaklanmaktadır. Ben emeği geçen tüm personelimize başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Bir saatte emeklilik işlemleri yapılan İsa Kaya ise yaptığı açıklamada " Allah herkese emekli olmayı nasip etsin. Daha önceden emeklilik işlemlerimiz aylarca sürüyordu. Şimdi ise kısa bir süre işlemlerimiz yapıldı ve emekli olduk. Yetkililere teşekkür ediyorum” dedi