AK PARTİ KARABÜK BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI SERDAR AKÇA “KARABÜK REKABETÇİ VE MARKA ŞEHİRLER ARASINA GİRMESİ KAÇINILMAZ”


 

serdar-marka-sehir


AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Akça, Karabük şehrinin paydaşları olduğunu ve bu paydaşlar ile birlikte yerel yönetimin oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Akça, Karabük’ün “Ben yaptım, oldu” zihniyeti ile yönetilen bir kent olduğunu belirterek “Yönetimde tek adamlılık anlayışı artık ortadan kalkmıştır. Karabük kentinin Sivil Toplum Kuruluşları ile diğer kamu yararına çalışan kuruluşları yönetilmesi gerekiyor. Her şehrin paydaşları vardır, iç ve dış dinamikleri vardır. Bunlar kentin yönetiminde ortak olmalıdır. Karabük hepimizin. Kamu hizmetleri bir fedakarlık ister. Dünyada artık yönetim anlayışı değişmiştir. Tek adamlılık tarih olmuştur. Yerel yönetimlere büyük yetkiler veriliyor. Bütün şehir uygulaması yolda. Tüm bu hızlı gelişmeler karşısında Karabük’ü eski yönetim anlayışından kurtarmalıyız.” Diye konuştu.

Rutin belediyecilik anlayışının ancak kısa bir süre daha küçük kasabalar ve beldelerde sürebileceğini belirten AK Parti Karabük Belediye Başkan Aday Adayı Serdar Akça “Eski belediyecilik zihniyetinde, park yapmak, yeşil alan oluşturmak, asfalt dökmek, kaldırım yapmak gibi rutin hizmetler vardı. Şimdi bu rutin hizmetler anlayışında devam eden bir belediye de alın başkanı, koyun yerine bir memuru yine bu işler bir şekilde eksik veya fazla gider. Ancak Karabük gibi önü açık kentlerde yeni belediyecilik anlayışı bu değildir. Belediye Başkanı, kendi şehrini rekabet edebilen ve bir marka haline getirebilen anlayış içinde hizmet üretmelidir. Karabük, ülkemizde rekabet edebilen bir kent haline gelmeli. Eğitim kenti noktasında Türkiye’de rekabet edebilen, Sanayi kenti anlayışında rekabet edebilen bir konuma ulaşmalıyız.” Diye konuştu.

Merkezi hükümetle uyum içinde olan ve hizmet alımında son derece yüksek bir performans çizen belediyeciliğin imkanlarının tartışılamayacağını ifade eden Serdar Akça “Karabüklü hemşerilerim, ‘ben yaptım, oldu’ zihniyetinden kendilerini sıyırmaları gerekir. Ortak paydaşta bir yerel yönetim ile daha huzurlu bir kent içinde olunmalıdır.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi