ÇELİK-İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI CENGİZ GÜL SİYASİLERDEN BEKLENTİLERİNİN OLDUĞUNU SÖYLEDİ


 

GÜL “VERGİ ORANLARININ DÜŞÜRÜLMESİ KADAR DA ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNÜN AÇILMASI GEREKİYOR"


 

sendika-siyasi

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, sendika ve çalışanların siyasilerden en önemli talep ve beklentilerinin, vergi oranlarının düşürülmesi ve örgütlenmenin önünün açılması olduğunu belirtti.

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Karabük'te katıldığı bir programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sendika olarak Karabük'e ilk geldiklerinde bir huzursuzluk ortamı olduğunu ve bugün gelinen noktanın çok önemli olduğunu söyleyerek, “Buraya geldiğimizde var olan yanlışları düzeltmek en büyük amacımızdı. Fabrika yönetimiyle yaptığımız ilk iş sözleşmesinde yüzde 42 gibi önemli bir zam aldık. İlk sözleşme sonrası kente ve fabrikaya barış geldi. Bizim için önemli olan toplumsal barıştı. Tüm Türkiye işçi sınıfı ve çalışanları Türk Metal Sendikası'nı istemiyor. Türk işçi sınıfının 12 Eylül askeri rejimiyle önlerine konulmuş sendikayı umut haline getirmeye çalıştılar. Bu tür şeyler hayalidir, sabun köpüğü gibidir. Türkiye'nin bağrından kopan Çelik İş Sendikası çok emin ve hızlı adımlarla örgütleniyor, büyüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de gerçek sendikacılık anlayışı ile çalışanların refahını savunduklarını da belirten Gül, sendikaların yüksek vergi oranlarına karşı mücadele vermesi gerektiğini de dile getirdi.

Türkiye'de yüzde 85-90 gibi büyük bir alanın örgütsüz ve sendikasız olduğunu ifade eden Gül, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Sendika ve çalışanların siyasilerden en büyük talep ve beklentileri, vergi oranlarının düşürülmesi kadar da örgütlenmenin önünün açılması gerekiyor. Bugün örgütlenmek çok zor, tüm sendikalar ve işçiler bu süreçte siyasi partilerden talepleri ve istekleri bu yönde olmalı. Örgütlülüğü artırmalıyız. Örgütlülük artarsa bu ülke de demokrasi de artar ve bahsedilen ileri demokrasiye de geçilir. Örgütlülük arttıkça, çok kazananla az kazananın arasındaki fark da azalır. Bunun tek nedeni de örgütlenmeyi çoğaltmak. Sendikalar bu ülkede ne kadar güçlü olursa, ekonomik yapılarda o kadar güçlü olursa. Ne kadar daha çok demokrasi o kadar daha çok ekonomi demektir. Demokrasi ekonomik zenginliği getirir. Ekonomi zenginlik demokrasiyi getirmez."

Editör: Haber Merkezi