SAFRANBOLU BELEDİYESİ 5 ÇOCUK PARKINI HİZMETE AÇTI


 

20151022AW556647_03Mardin'in Dargeçit ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen polis memuru Ercan Hırçın'ın adı, Safranbolu ilçesinde bir parka verildi.

Safranbolu’da her mahalleye bir konsept park anlayışı ile yapımları tamamlan 5 çocuk parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Emek Mahallesi'nde yapılan Şehit Polis Ercan Hırçın Parkı'nın açılış töreninde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, şehit polis Ercan Hırçın'ın acısını halen yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek bütün şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Parka, şehit polisin adının verilmesi kararının, belediye meclisinde alındığını anlatan Aksoy, "Bugün açılışını yaptığımız parka, Mardin'de şehit düşen, benim de uzaktan akrabam olan şehit polisimizin adını vermiş bulunmaktayız.

Safranbolu olarak bu törende herhangi bir müzik çalmayı, bir açılış havasında olmayı uygun görmedik. Çünkü Karabük’ümüz son dönemlerde şehitler uğurluyor. Bunların son halkasını Ercan Hırçın kardeşimiz oluşturdu. İnanıyorum ki Ercan Hırçın kardeşimiz bölgemizdeki insanların öbür dünyada şefaatçisi olacak. Şehitler 7 göbek sonrasına ve 7 göbek öncesine şefaat etme yetkisine sahiptir.

Dini bir kavram olarak ifade etmiyorum ama hayatımızın her noktasında rahmetle yad etmemiz gereken, önlerinde saygıyla eğilmemiz gereken, 'Bu ülke için neyini verebilirsin?' dediklerinde 'Ben canımı veriyorum' deyip, en kutsal en üst değerini veren kardeşlerimizdir." dedi.

Konuşmanın ardından ilçe müftüsü Hasan Güneş’in yaptığı duanın ardından parkın açılışı, Başkan Aksoy ile Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, AK Parti Karabük milletvekili adayı Burhanettin Uysal, AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Ahmet Güneş ve şehit Ercan Hırçın'ın babası Bilgin Hırçın tarafından gerçekleştirildi.

Editör: Haber Merkezi