1 KASIM GENEL SEÇİMLERİNE SON 27 GÜN KALDI


 

PARTİLERİN ADAYLARI, SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ VERDİ VE HALKIN İÇİNDE YERLERİNİ ALDILAR


 

secim-yarisi-hizlandi

 

                                 ANALİZ HABER 


7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra hükümet kurma çalışmaları sonuç vermeyince Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa’daki hakkını kullanarak, 1 Kasım’a Genel Seçim tekrarı yapılması kararını vermişti.

Tüm Yurt genelinde olduğu gibi ilimizde de siyasi partiler 1 Kasım Genel Seçim Tekrarı için çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdü ve belirledikleri adayları ile seçmen karşısına çıktı.

1 Kasım’da ne olacak, seçmen ne diyecek ve partilerin adaylarının durumu ne?

Analiz haberimizle kamuoyunu aydınlatmaya çalışacağız…

AK PARTİ

AK Parti, Karabük’te Genel Başkan Yardımcısı, bölgenin yetiştirdiği en önemli siyaset ve devlet adamı Mehmet Ali Şahin ile Karabük Üniversitesinde 7 yıl rektörlük yapan ve kısa bir sürede 3 bin öğrencilik üniversiteyi 50 Bin öğrenci kapasitesine ulaştıran Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile seçmen karşısına çıkmaya karar verdi.

2002 Yılından bu yana Başbakan Yardımcılığı, Devlet Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve son olarak TBMM Başkanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunan, Karabük’ün bu zamana kadar bünyesinden çıkardığı en önemli devlet adamı Mehmet Ali Şahin, şu ana kadar seçmen karşısına tam anlamıyla çıkmadı.

Bir-iki gün içinde Karabük’e gelerek, 1 Kasım tarihine kadar yoğun bir seçim çalışmasına girecek olan Şahin’in, Karabüklüler üzerinde ciddi bir etkisi var ve bu etkisinin sandığa yansıması bekleniliyor.

AK Parti’nin ikinci sıra adayı olan Karabük Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın halk da, önemli bir karşılığı olduğu bilinen bir gerçek.

Halk arasında ‘Rektör Hoca’ olarak bilinen Burhanettin Uysal’ın Karabük Üniversitesindeki 7 yıllık Rektörlük görevinde kente sağladığı katkı halk tarafından her zaman takdirle karşılanıyor.

Sonuç olarak AK Parti 7 Haziran seçimlerinde kaptırdığı bir milletvekilini geri almak için aldığı %48’lik oyunu arttırarak, en az %52’lere çıkarması gerekiyor. Yani 7 Haziranda aldığı 67 Bin 668 oyunu, en az 75 Binlerin üzerine çıkarması gerekiyor ki, 2-0 milletvekili almakta iddiasını koruyabilsin.

MHP

Milliyetçi Hareket Partisi bu seçimlerde mevcut milletvekilini değiştirerek, Karabük’ün tanınmış Tıp Doktorlarından Adem Kar ile yola çıkmaya karar verdi.

1988 Yılından bu yana Karabük’ün çeşitli ilçelerinde, hatta köylerinde vatandaşa sağlık dağıtan Dr. Adem Kar ile 7 Haziran’da aldığı oyları korumayı hesaplayan MHP, oylarının üzerine belirli bir katkı daha yapma hedefinde.

2009 Yerel seçimlerinden bu yana Karabüklülerin büyük sevgisini kazanan Belediye Başkanı Rafet Vergili ise çeşitli ve uzun sebeplerden dolayı bu seçimlerde daha da hırslı ve iddialı bir konum içinde.

Dr. Adem Kar ile 1 Kasım seçimlerinde mevcut milletvekilliğini korumak için önemli seçim stratejileri belirleyen MHP ve Rafet Vergili, Safranbolu ve köylerinde de güçlü pozisyonda olan ikinci sıra adayı Osman Aydın ile elini daha da güçlendirme yolunda.

MHP’nin 1 Kasım’da Adem Kar’ı TBMM’ye gönderebilmek için yumuşak karnı olan sol oylara da göz kırpıyor. CHP tabanı kendi partisinin adayından, MHP adayını daha güçlü görecek mi, görmeyecek mi? MHP’nin başarıya ulaşmasını gerektiren önemli formüllerden biri de, bu ince ama önemli olan ayrıntı.

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi bu sefer çeyrek aşırı geçen bir süre Sosyal demokrasiye ömrünü vermiş olan Avukat Erdoğan Dinçel ile seçmen karşısında iddialı pozisyona gelmeyi hedefliyor.

Karabük’te son yıllardaki seçimlerde CHP’nin zayıf olmasından dolayı, tabanının bir bölümü AK Parti karşısında MHP’yi destekledi.

CHP, Avukat Erdoğan Dinçel ile bu sefer tabanına güçlü görünebilecek ve seçimde iddialı olduğunu gösterebilecek mi?

Eğer sol seçmen gözünde partisi böyle bir pozisyona gelebilirse, kendi oyunu alabilir ve Erdoğan Dinçel’de bu görüntüyü vermek için çabalıyor.

7 HAZİRAN SEÇİMLERİNDE KARABÜK İL GENELİNDE PARTİLERİN ALDIĞI OYLAR

Son Genel Seçimler olan 7 Haziran tarihindeki 25. Dönem Milletvekili seçimlerinin Karabük il genelindeki kesin sonuçları;

7_haziran_secim_sonucları