Türk Savaş Sanatı Sayokan ailesi, olağan genel kurulda buluştu. Sayokan Dünya Federasyonu’nun 6. Olağan Genel Kurulu Karabük Türk Ocakları Şubesi konferans salonunda yapıldı. Genel Kurula, İstanbul’dan 3 okul olmak üzere, Ankara, Aydın Nazilli, Denizli, Hatay ve Sivas’taki Alplık Okullarından 3’er delege iştirak etti.


 

20160307AW680191_02
Genel kurulda, bazı tüzük maddelerinin değişimi, yönetim ve denetleme kurullarında değişiklik oy çokluğuyla kabul edildi.

Sayokan Dünya Federasyonunun başkanlığına 7. ve 8. dönem başkan olan Doç. Dr. Ünal Özdemir tekrar seçildi. Seçim sonrası bir konuşma yapan Başkan Ünal Özdemir, 3 dönemdir kendisine yetki verilmesinin onur ve gururunu yaşadığını belirterek, Sayokan ailesini sevdiğini ve bu yolda hizmet etmenin kendisine huzur verdiğini söyledi.

Özdemir, hedefleri daha yukarılara taşımak için her zamankinden daha çok çalışacağının sözünü de verdi.
Genel Kurul sonrası 2014 yılının performansı en yüksek Alplık Okuluna ve bütün alplık okullarına plaket verildi, ileriye dönük düşünceler, amaçlar üzerinde görüşmeler yapıldı. Bazı delegeler hedeflere daha çabuk ulaşılabilmesi için görüşlerini bildirdi.

YABGU TEŞEKKÜR ETTİ

Türkiye’nin birçok ilinden gelerek genel kurula katılan delegelere, federasyon tarafından Karabük Üniversitesi yerleşkesinde bir yemek verildi. Yemek esnasında konuşan Yabgu Nihat Yiğit, uzak diyarlardan gelerek genel kurula katılan delegelerin büyük fedakârlık sergilediğini belirterek, bunun ancak ve ancak gönül birliği ile anlatılabileceğini kaydetti.

Birlik olmanın her zaman bir güç olduğunu hatırlatan Yabgu Nihat Yiğit, bu yolda birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Genel Kurula katılan delegeler için Safrabolu gezisi de düzenlendi. Şehir merkezinde kısa bir gezi yapılırken, cam terasa da gidilerek bölge tabiatının güzelliği seyredildi.

Editör: Haber Merkezi