AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR’DAN ENDÜSTRİYEL BÖLGE AÇIKLAMASI


 

timurcin-mega-projesi

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Eskipazar ilçesinin İsmetpaşa Bölgesi’ne yapmayı planladıkları serbest ve endüstriyel bölge çalışmasının devam ettiğini söyledi.

İsmetpaşa bölgesinde yapılması planlanan serbest ve endüstriyel bölge çalışmaları ile ilgili hazırlıkların devam ettiğin ifade eden Saylar şu açıklamalarda bulundu;

“İsmetpaşa bölgesinde yolun sağında ve solunda şuanda 11 milyon 700 metre kare arazi üretildi. Bu arazinin 6,5 milyon metre karesi vatandaş, geri kalanı da mera ve hazine arazisi olacak şekildedir. Yalnız birde 10 milyon metre kare daha arazi var. Şimdi onun çalışmasını yapıp araziyi toplam 20 milyon metre kareye çıkartmaya çalışacağız. 20 milyon metre kare arazi üzerinde olan bu yer jeopolitik konum olarak yol ağzında olması,  Karadeniz ve Doğu illerimize uzanan yol üzerine yakın olması, Ankara’ya 1 saat, İstanbul’a 2,5 saat uzaklıkta olması hem enerji hattı üzerinde olması gibi etkenleri sebebiyle tercih ediliyor.

Enerji probleminin olmaması, tren yolunun buradan geçmesi, bu anlamda Filyos’a entegreli ve Filyos’a açılacak kapı konumunda olması sebebiyle burada Marmara Bölgesi’ne ve ülkeye hizmet edebilecek 20 milyon metre kare bir arazi üretiliyor. Burası da Karabük’ün sanayi kültürü ve alt yapısından dolayı burada işçi sıkıntısı, yatırımcı sıkıntısı çekilmeyeceği görülüyor. Çünkü burada demir çeliğe dayalı, üretime dayalı, makine imalatına dayalı oturmuş bir alt yapı var. Bir de buranın içerisine tekno kent geliyor.

Tekno Kent dediğimiz kavram ise şu anlama geliyor; üniversite bir bina yapıyor. Bu binada örneğin trenin tekerleği yapılacak ya da metrolardaki koltuk arkalarındaki dijital ekranlar yapılacak. Bunu yapan mühendisler, burada bunu yapacaksa tekno kentte merkezini açacak. Yani firma merkezi burası olacak. Firma merkezini buraya kurduğunda ise birçok şeyden teşvik alıyorsun.

Tekno kent ile ilgili de Karabük Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekanlığı bir çalışma yapıp burayı ray enstitüsü ile ilgili özel teşvikleri alınarak burada ray ve vagon üretimiyle ilgili ağı teşvik kapsamında aldırıp bu bölgeyi serbest ve endüstriyel bölge ilan etmek için şuanda çalışmalara başladık. Tren ile ilgili bütün parçaların testi olmadan parçaları vagonlara takamıyorsun; ama bunun ile ilgili Hükümetimiz bir çalışma yapıyor. Karabük Üniversitesi’nde ray olduğu için çelik üniversitesi de olduğu için laboratuvar olarak burası kullanılacak. Yani buradaki laboratuvarda birisi trenin vagonuna parça ürettiği zaman Türkiye’ye buradan alınan örnekler yetmiş olacak. Sonuçta Avrupa’dan belge getirmene gerek kalmayacak. Şimdi burada hem üniversitesi var, hem burada laboratuvar var, hem de tekno kenti kurduğumuz zaman buna teşvik aldığımız zaman burası ray ve raya dayalı işlerin merkez üssü olur. Bu çalışmaların startı verildi. Bütün herkes çalışması yapacak. Nokta atışı yapılarak bu çalışmada ilerleyeceğiz. Bu işin yazışması ve mutfağı Organize Sanayi Bölgesi olacak. Kalkınma Ajansı burası için proje hazırlıyor ve bunun ile ilgili animasyonlar da hazırlanacak”

İsmetpaşa bölgesinde yapılması planlanan serbest ve endüstriyel bölge çalışmaları ile ilgili düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Eskipazar Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Sevimli, Eskipazar Belediyesi Fen İşleri Müdürü Şenol Telli, Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bölüm Başkanı Dr. Refik Polat, Milli Emlak Müdürü Mustafa İribaş, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Savaş Şenay, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Şükrü Caner Özcan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Fatih Çapraz, Web Grup Danışmanlı Ajansı Bülent Yaşar, Karabük Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Hasan Tahsin Yakut katıldı.

Editör: Haber Merkezi