AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Mevlid Kandili dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


 

saylar_Tüm İslam aleminin kandilini tebrik eden İl Başkanı Saylar, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Cenab-ı Hakkın bütün insanlığa rahmet elçisi olarak gönderdiği Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV)’in dünyayı şereflendirdikleri gece olan, Mevlid Kandili’ni idrak etmiş olacağız.

Zulüm ve kötülüğün, her türlü ahlaksızlık, hayâsızlık ve azgınlığın tüm dünyayı sardığı bir dönemde dünyaya teşrif eden Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V), yaşamı boyunca insanlara iyiliği, adaleti, hoşgörüyü, kardeşliği ve güzel ahlakı tavsiye etmiştir.

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (S.A.V) Yüce Allah’tan getirdiği mesajları anlamak, O’nun bu doğrultuda ortaya koyduğu örnek ahlâkı özümsemek, O’na duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve topluma aktarmak amacıyla milletimiz, asırlar boyu Sevgili Peygamberimize derin bir sevgi ve muhabbet duymuştur.

Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı bir şahsiyet olan Hz. Peygamberin doğumunu kutladığımız, O’nun bireysel ve toplumsal hayatımıza yön veren merhametini, adaletini, sabrını ve cömertliğini; hülasa insanlığa ve topluma sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı O’nun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme ve arınma mevsimidir. Mevlid Kandili, Peygamberimizin bizlere sunduğu bütün değerleri ve yol gösterici öğütlerini anlama ve bu anlayışla yaşama ve yenilenme zamanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlid Kandili’nin insanlığa sevgi, kardeşlik, barış ve huzur getirmesini, Sevgili Peygamberimizi daha iyi tanımamıza vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz eder, başta Karabüklü hemşehrilerimiz olmak üzere milletimizin ve tüm İslâm Âleminin Mevlid Kandili’ni tebrik ederim.”

Editör: Haber Merkezi