“BİZDE BEL ALTI SİYASET HİÇBİR ZAMAN OLMAZ” 


 

saylar-ince-ince-anafotoAK PARTİ İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR “LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ. BAŞKAN YENİCE VEYA SAFRANBOLU HASTANESİ İLE ÖZELEŞTİRİ YAPARKEN, 1998 YILINDAKİ MHP DÖNEMİNDE YAPTIKLARINA BAKALIM” 


 

“BİZİM KAVGACI ÜSLUBUMUZ HİÇ OLMADI OLMAYACAKTIR”


 



 

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın’ın sarf ettiği sözlerle ilgili, “Karabük’te birbirimizin yüzüne bakamayacak şekilde siyaseti biz yapmayız. Biz hiçbir zaman bu toplumun hiçbir yerini kanatmadık, tedavi ettik” dedi.

İl Başkanı Saylar, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin de hastaneler noktasında yaptığı eleştiriye ise “Lafla milliyetçilik olmaz. Başkan Yenice veya Safranbolu hastanesi ile özeleştiri yaparken, bizde o zaman 1998 yılındaki MHP döneminde yaptıklarına bakalım” açıklamasında bulundu.

Partisinin İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını cevaplayan Başkan Saylar, 7 Haziran seçimlerine giderken parti teşkilatının il ve ilçelerde geniş katılımlı bir şekilde 13 senedir neler yaptıklarını ve hizmetlerinin ne olduğunu neler yapacaklarını halka anlatmaya devam ettiklerini ve halkında teveccühünün yüksek olduğunu belirtti.

“KARABÜK’TE NE SÖYLEDİYSEK YAPTIK”
Karabük’te yatırımlarla ilgili de bilgiler veren Timurçin Saylar, “Dün itibari ile Bakanlıktan hem Ağız diş Hastanesinin projesi ve parası ile İl Sağlık Müdürlüğünün parası ve projesi İl Özel idaresine teslim edilmiştir. Özel idarede bunların ihalesini yaparak çalışmalara başlanacak. Biz hizmet etmeye devam edeceğiz. SGK İl Müdürlüğünün hafriyatı yapılıyor, İŞKUR binası da yakında başlayacak. Keltepe kayak merkezinin yer teslimi yapıldı. Halk eğitim Merkezinin tekrar ihalesi yapıldı en kısa zamanda çalışmalara başlayacak. Biz Karabük’te ne söylediysek yaptık. 2002, 2007, 2011 yılında vermiş olduğumuz sözlerden, seçim bildirgemizden ne söylediysek yaptık. Aynı şekilde CHP ve MHP’ye de diyorum ki 2002, 2007 ve 2011 yılında hangi sözü verdinizde yaptınız bana onu söyleyin. Biz bu şehre hizmet etmeye çalışıyoruz. 1998 yılını halkımız unutmadı. 1 Milyar dolar almak için Derviş’i getirdiler. 15 günde 15 yasa çıkarıp IMF’den para aldılar. Bunları unutmadık. Bir gece faizle vatandaşın cebinden milyarca parayı aldılar. Bu dönemde ülkede yalnız Karabük anlamından değil Türkiye’nin bir ucundan bir ucuna her yerine her iline inanılmaz derece hizmetler yaptık. Şehrimize uzak kalan yurtdışında olanlar şehre geldiklerinde bu şehrin ne kadar büyüdüğünü görüyorlar. 2002, 2007 ve 2011 yılında halkımız 1998’de yaşattıklarından dolayı muhalefete sandıkta ders verdi. Mert insanın yaşadığı bu şehre hizmet etmeye devam edeceğiz, kimsede engelleyemeyecek” dedi.

“SEÇİM BÜROLARI HARİCİNDE SÜSLEMEMİZ YOK”
Alınan karar doğrultusunda Karabük’te kendilerinin yalnızca seçim bürolarını süslediklerini analtan Saylar, “Seçim büroları haricinde herkes kendi bulunduğu binalarına bayrak asıyor. Meskun mahal, yol güzergahına, tel örgülere afiş asmak yok. Kamu ve meskun mahal alanında hiçbir şekilde parti amblemimiz bulunmuyor. Parti amblemi bulunan arkadaşlar dolaşıp etüt ederlerse meskun ve kamu binalarında neler olduğunu görecekler. Meskun mahalde ve hiçbir tane kamu binasında bizim parti amblemimiz bulunmaz. Bize laf söyleyenler kendi partilerinin süslemelerini baktıklarında görürler. Bunu da yanlışlıklarından dolayı astıklarını düşünüyorum. Biz asmıyoruz, onların astıkları yerleri biliyoruz” dedi.

“LAFLA MİLLİYETÇİLİK OLMAZ”
Gazetecilerin MHP’li Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin Şemdinli ile Yenice’yi eş değer bir ilçe olduğunu buralara yapılan hastaneleri eleştirdiği yönünde sorulara ise Saylar, “1998 yılında Yenice başka yerde miydi? Safranbolu, Eskipazar, Eflani yok muydu? O dönemde MHP niye bir şey yapmamış. Yenice’de devlet hastanesinde ne vardı. Doğru dürüst bir serum alacak durumu yoktu. Yenice Devlet Hastanesi ağırdan berbattı. O zaman MHP 2000 yılında niye yapmadı. Şemdinli’de bizim şehrimiz, Türk bayrağının dalgalandığı ilimiz ilçemiz Güney doğudaki bütün topraklar bizim. Her yere gider hizmet eder hastane yaparız. Türkiye’nin her karış toprağına biz gider, devlet hastanesi, okul, yol da yaparız, suyunu da getiririz. O da yetmedi, 50 bin Kırım Türklerinin yaşadığı yere gider oraya da hastane yaparız. Karabağ’a da Horasan’a yaparız. Lafla milliyetçilik olmaz. Bunların hepsini AK parti döneminde biz yaptık. Başkan Yenice veya Safranbolu hastanesi ile özeleştiri yaparken, 1998 yılındaki MHP döneminde yaptıklarına bakalım. O dönemde insanlarımız buradan Ankara’ya hastaneye gitmek için 3 gün uğraşıyordu. O dönemlerde yaşadıklarımızı unutmadık. O zaman MHP vardı, niye düzletmemişler bunları” ifadesinde bulundu.

“KARABÜK PROJELERİNİ AÇIKLASINLAR”
Vergili’nin sürekli AK Parti’yi eleştirmesini ve MHP adayının hiçbir konuşma yapmamasını nasıl değerlendirdikleri yönünde bir soruya ise Saylar, “Kendi siyasi partinin kendi tarzları ve teşkilat yapısı içinde verdikleri kararlardır diye düşünüyorum. Durmuş Yalçın’ın bu şehre neler yapmasını, bu şehre milletvekili olduğu zaman yol mu yapacak, havaalanımı getirecek bunlarla ilgili seçim bildirgesi istiyorum. Ben Karabük’le ilgili seçim bildirgesi hazırlıyorum. Eflani, Ovacık, Eskipazar, Safranbolu ve Yenice’sine kadar bütün ilçelerimize proje hazırlıyoruz. Projelerle ilgili biz sizin önünüze gelip buda bizim bildirgemiz diyeceğiz. CHP ve MHP’ye Karabük halkına ne söz veriyorsunuz ne yapacaksınız diye soruyorum. Bildirgeniz yoksa iktidara gelmek istemiyoruz demektir. Genel Merkezleri de baktığınız zaten iktidar olma derdi yok biz ise ülkeyi yönetmeye talibiz. Birileri konuşmayla. Öyle olmaz. Biz laf üretmiyoruz iş üretiyoruz” cevabını verdi.

timurcin-haber-ici-foto“BU TOPLUMUN HİÇBİR YERİNİ KANATMADIK, TEDAVİ ETTİK”
MHP Milletvekili adayı Durmuş Yalçın’ın sarf ettiği sözlerle ilgili sorulan sorulara ise Saylar şöyle konuştu;

“Biz hiçbir şekilde bir siyasi partinin ne milletvekili adayı ile ilgili, nede teşkilat içindeki insan ile ilgili basına haber yaptırma ve siyasi çalışmamız yok. Bizim kavgacı üslubumuz hiç olmadı, olmayacaktır. Biz milletin hizmetkârıyız. Durmuş bey arkadaşımızdır, kendisini severiz. O MHP biz ise AK Parti’yiz. O kendi tarzına göre siyasi anlayış bizde kendimize göre siyasi anlayış oluştururuz. Karabük’te birbirimizin yüzüne bakamayacak şekilde siyaseti biz yapmayız. Biz hiçbir zaman bu toplumun hiçbir yerini kanatmadık, tedavi ettik. Biz öyle bir söylemle çıktık ki, analar ağlamasın dedik, kan ve göz yaşını durduk. Biz hiçbir zaman kanatmayız, hiçbir zaman kimseyi dürtmeyiz. Siyasi anlayış anlamında kendilerinin böyle tarzları varsa onların bileceği iş. Siyasette dürtmek diye bir tabir varsa, 2002, 2007 ve 2011 yılında halkımızın kimi dürttüğünü görüyoruz. Bu üsluplar doğru üsluplar değil. Hiçbir siyasi parti mensubuna böyle üslupta bulunamayız. Onların kendi bilecekleri tarz. Onların kendilerine niye bu cümleleri kullandığını sorun ve cevap versinler. Bizim hiçbir kademesinde bir insan bu üslupla konuşamaz. AK Parti’nin Karabük’te siyasi patronu olarak hiçbir tane mensubuna böyle üslupla konuşmayız.”

“BEL ALTI SİYASET BİZDE HİÇBİR ZAMAN OLMAZ”
MHP ile ilgili eleştiri haber yapıldığı zaman parti yöneticileri tarafından hakaret ve tehdit söylemlerini nasıl değerlendirdiklerini yönünde soruya ise, “Bunlar doğru şeyler değil. Siyasi partilerle ilgili basın haber yazdığı zaman üsluplar tehdide ve hakarete dönmemeli. Bunlar düzgün bir şey değil. Ben kendi partim ve mensubu olarak ben böyle şeyi müsaade etmem ve doğru bulmuyorum. Karabük basını birçok ile göre güçlü bir basını var. Güçlü basın olması bu şehri büyütüyor. Basının Karabük’e hizmetlerde görevi büyüktür. Tehditler düzgün şey değil. Bel altı siyaset bizde hiçbir zaman olmaz." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi