AK PARTİ KARABÜK İL BAŞKANI TİMURÇİN SAYLAR


 


“BİZİM KİMSEYE VAADİMİZ OLMADI” 


“BİZ BU ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN ÇIKTIK, MUHALEFET OLARAK ÇIKMADIK” 


“BU OYUNU MİLLET OLARAK BOZACAĞIZ”


 

timurcin-ovacik

AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, MHP İl Başkanın Ovacık’ta gelişen olaylarla ilgili yaptığı açıklamalara cevap vererek, “Biz kimseye vaat vermedik” dedi.

Karabük'ün Ovacık ilçesi Belediye’sinin AK Partiye geçmesini değerlendiren İl Başkanı Saylar, Belediye Başkanının görevinden istifa ederek, MHP Milletvekili aday adayı olmasının ardından oradaki süreçte yapılan oylamada üst üste 4-4 ve son olarak 5-4 şeklinde oylamadan sonra AK Partili meclis üyesi Zafer Küpler’in belediye başkanı seçildiği söyledi.

İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını cevaplayan Saylar, Ovacık Belediyesinin MHP’den AK Parti’ye geçmesini değerlendirerek, şu açıklamalara yer verdi;

“Öncelikle meclis üyeleri arasında yapılan oylamada Belediye Başkanı seçilen meclis üyemiz Zafer Küpler’e, partimize, Ovacık’a ve Karabük’e hayırlı olsun diyorum. Seçim sonrası MHP İl Başkanı ‘Ne verdiler, ne vaat ettiler’ tarzında bir açıklaması oldu. Bizim kimseye vaadimiz olmadı. Belediye süreci içerisinde gördükleri hizmet karşılığını AK Parti’den daha fazla hizmet alacaklarını inandıklarını için MHP’li belediye meclis üyelerimiz bizim AK Parti meclis üyemizi desteklemişler.

Bizim belediye meclis üyesi bir arkadaşımızın araştırdığımızda MHP’yi desteklediği rivayeti var. Bizde disiplin kurulumuzu çalıştırarak kendisi bizim vermiş olduğumuz grup kararı ile partisini değil MHP’yi desteklediyse biz gereğini yaparız. Başkan ne verdiler diyor ya bizde siz ne verdiniz diyoruz. Siyaset adına böyle bir konuşma yapmak doğru değil. Kendi aralarında meclis üyeleri bu işi Zafer arkadaşımızın iyi yapacağını bildiği için oylarını ona vermiş. Biz bizi desteklemeyen arkadaşa gereğini yapacağız, kendileri de yapsınlar. Bu durum tam tersi olsa ben gereğini anında yapardım. Darp olayları olduğu söyleniyor ve savcılık gereğini yapacaktır. Adli mercilere yansımış bir olay”

Geçtiğimiz hafta yapılan 5. Olağan Genel Kurulu’nu da değerlendiren Saylar, “Delegelerin çoğunluğunun Başbakan ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’nu desteklemesiyle MKYK listemiz oluştu. Mehmet Ali Şahin beyin yeniden MKYK’da olması bizi teşkilat olarak memnun etti. Bu anlamda şehrimize ve ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Güzel bir kongre oldu” açıklamasında bulundu.

“BİZ BU ÜLKEYİ YÖNETMEK İÇİN ÇIKTIK, MUHALEFET OLARAK ÇIKMADIK”
Mehmet Ali Şahin’in yeniden Karabük’ten aday olup olmayacağı konusunda sorulan bir soruya karşı ise Saylar, “Olabilir ya da olmayabilir, bu Mehmet Ali beyin kararı. Bize gelen bir şey yok. Süreç 18 Eylül’de belli olacak. Bizden görüş alınacak ve bizde genel merkeze görüşümüzü bildireceğiz. 2-0 yapacak adaylarla toplumun karşısına çıkıp Karabük’e hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızın AK Parti’ye bakış açısını, verdiği hizmetlerden dolayı bize desteğini yıllarca gördük. 7 Haziran’da çıkan sonuçlarca sandıktan Ak Parti ve MHP çıktı. Sandıktan çıkan başımızın tacıdır. Millet ne derse o olur.

Bu süreçte 7 Haziran’dan itibaren AK Parti’nin koalisyonu kuralım demesine rağmen diğer partilerin kırmızıçizgilerinden dolayı koalisyon oluşamadı ve hükümet kurulmadı. Şimdi tekrar seçime giderken, istikrarı ve hizmet aşkını oylayacak. Biz bu ülkeyi yönetmek için çıktık, muhalefet olarak çıkmadık. Ülkeye hizmet etmek için çıktık ve Türkiye’nin Misak-ı Milli sınırları çerçevesinde bütün halkı kucaklayarak tekrar ülkemize ve milletimize hizmet etmek için elimizden geleni yapacağız. Halkımızın özverili olacağını inanıyoruz. Yine sandıktan çıkan karar başımızın üstünde olacaktır” cevabını verdi.

“BU OYUNU MİLLET OLARAK BOZACAĞIZ”
AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bu süreçte şehit cenazeleri ve şehit cenazelerinde dolayı Güney doğudaki hassas durumdan dolayı bize düşen kardeşlik bilinci adı altında ülkemize zarar vermeden bu süreci geçirmemiz lazım. Başka Türkiye yok. Bugün yıllarca Anadolu topraklarına Anadolu denmesi, ana şefkatinden dolayı, dünyanın her yerinden insanlar bu topraklara sığındı. Ülkemize ve vatanımıza sahip çıkarak, hassas olup oyunlara ve manipülasyonlara gelmememiz lazım. Barışçıl bir şekilde tepkimizi göstereceğiz ama kesinlikle ülkemizde oyuna gelmeyeceği. Bu oyunu millet olarak bozacağız.”

Editör: Haber Merkezi