Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, Karabük ve Safranbolu ilçesinde yapılan operasyonla tefeci ve yasadışı tahsilatçıl olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 14 kişiden 9'u bugün adliyeye sevk edildi


 

teveci-cetesi


Karabük Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Karabük ve Safranbolu ilçesinde örgütlü bir şekilde tefecilik ve yasadışı tahsilatçılık yaptıkları, şüphelilerin borç verdikleri insanlar üzerinde baskı cebir ve şiddet kurarak korkuttukları, borç olarak verdikleri paraları aldıkları halde almamış gibi gösterdikleri, zorla senet imzalattıkları, müştekilerin mallarını baskı, cebir ve tehditle gasp ettikleri iddiası üzerine operasyon yaptı.

Altı aydır yapılan teknik takibin ardından tefecilik yaptıkları belirlenen kişilere yönelik eşzamanlı operasyonda örgüt lideri ve üyeleri ile aralarında iki kamu görevlisinin de bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda tapu, çek, senet, başkalarına ait kredi kartları, bıçak, sopa, döner bıçakları ile silah ele geçirildi.

20130614AW000636_01Gözaltına alınan 14 şahıstan M.U. (30), M.Ç. (35), M.S. (37), B.G.K. (27) ve A.Y. (31) isimli şahıslar Cumhuriyet savcısının talimatları doğrultusunda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Üç gün emniyet sorgusu yapılan örgüt lideri ve üyeleri oldukları anlaşılan F.Y. (27), M.Y. (54) İ.Ö. (37), S.S. (57), H.A. (31), A.D. (21), Ş.A. (28) A.F.Ç. (31) ve Y.K. (29) bugün mevcutlu olarak Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 9 kişinin savcılıkta sorgulamaları sürüyor.

SON BİLGİ (Bu Bilgi 15.06.2013 saat: 16:00'da habere eklenmiştir)

Savcılıkta yapılan soruşturmanın ardından mahkemeye sevk edilen şahıslar tutuksuz olarak yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.