İstanbul'dan 4 gün önce başlayan bin 879 kilometrelik periyotta Sarıkamış Şehitlerini Anma Bisiklet Turu'na katılan sporcular, Karabük'te düzenlenen törenle Kastamonu'ya hareket etti.


 

20141223AW278138_01Bisiklet Federasyonu tarafından harekatın 100. yıl dönümünde gerçekleştirilen tur kapsamında dün kente ulaşan bisikletçiler için Karabük Valiliği önünde tören düzenlendi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının arından konuşan Vali Orhan Alimoğlu, kışın kendisini hissettirdiği bir dönemde sporcuların Sarıkamış'a varmak için İstanbul'dan hareket ettiğini belirterek, "Sporcular, bin 879 kilometre yol kat ederek Kars'a ulaşıp Sarıkamış şehitlerinin hatırasını yad etmek için azmetmişler. Bu bir kadirşinaslık örneğidir. İnsanlar nereden geldiğini anlayamazsa, nereye gideceğini, nereye giderse doğru olacağını bilemezler. Bu tarihi şuurun geliştirilmesi manasında federasyonumuzu ve sporcularımızı tebrik ediyorum. Bundan sonraki yolculuklarında kazasız belasız hayırlı yolculuklar diliyorum" dedi.

20141223AW278138_03Konuşmaların ardından sporculara Kars'a götürmeleri için Karabük toprağı veren Vali Alimoğlu, "Bu toprak uğrunda ölebilen varsa vatandır. O bakımdan bizim vazifemiz önce bu toprak üzerinde insanca yaşamak ama icap ettiği zaman gereğini yapmak. Bu vatanın toprağı her tarafta birbirine bağlıdır" diye konuştu.

Daha sonra milli sporcular Alimoğlu'nun start vermesinin ardından Kastamonu'ya hareket etti.