AK PARTİ KARABÜK TEŞKİLATINDA BEKLENİLEN DEĞİŞİM KARŞISINDA, MEHMET ALİ ŞAHİN’İN SÖZLERİ ACABA SON NOKTA MI OLDU?


 

ŞAHİN “BİZDE SEÇİMLE GELEN, SEÇİMLE GİDER” DERKEN, BURSA, MERSİN, BURDUR VE MUĞLA’DAN SONRA YALOVA İL TEŞKİLATI DA İSTİFA ETTİ.


 

akp-yoksa

Yerel seçimlerden sonra AK Parti Karabük İl ve Merkez İlçe teşkilatının değişmesi noktasında parti tabanında oluşan beklenti karşısında, Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in “Bizde yönetimler seçimle gelir, seçimle gider. Bu konu kongre sürecinde değerlendirilir.” Şeklinde açıklama yapmasından sonra, “son nokta konuldu” denmişti.

Şahin’in bu açıklamasının hemen ardından AK Parti Yalova İl Teşkilatının toplu istifası kafalarda hala bir soru işaretlerini korumaya neden oldu.

Yerel seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen AK Parti’nin yurt genelinde bazı il, ilçe ve belde yönetimleri istifalarını sunmuştu. Bursa, Mersin, Burdur, Muğla gibi bazı illerin ilçe ve beldelerinden seçim sonrası istifalar gelmişti. İstifaların yanı sıra bazı teşkilatlarda da daha dinamik yapı için önümüzdeki günlerde revizyona geçilmesi ile ilgili de Recep Tayyip Erdoğan’ın talimat verdiği de belirtildi.

Yalova İl Teşkilatından gelen son toplu istifa ise acaba Karabük’te de önümüzdeki günlerde böyle bir süreç yaşanacak mı beklentisini sönmeye başlamışken tekrar alevlendirdi.

AK Parti Karabük İl ve İlçe teşkilatının değişme sürecini isteyen geniş bir parti tabanı, yaşanan bu son istifa gelişmesi ile tekrar kulis çalışmalarına başlayarak “Sayın Şahin, böyle bir açıklama yaptı ama hala başarısız olan illerden istifalar gelmeye devam ediyor. Bu süreç Genel Merkezin talimatı ile Karabük’te de yaşanabilir” görüşünü taşıyorlar.

AK Parti Genel Merkezinin, İl ve İlçe teşkilatlarını görevden almaktansa istifalarını istediği de bilinen bir tarz.

 

Editör: Haber Merkezi