AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN “KANTAR SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ULAŞTIRMA BAKANIMIZA RİCADA BULUNDUK. KARABÜK EN ESKİ SANAYİ KENTİ VE YENİ HİZMET BİNASINA KAVUŞMASI LAZIM”


 

sahin-tso-ziyaret

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Ticaret ve Sanayi Odasını (KTSO) ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.


Beraberinde Milletvekili Osman Kahveci, İl Başkanı Ömer Ayar ve parti yöneticileri ile Karabük TSO Başkanı Sedat Namal ve yönetimi ziyaret eden Mehmet Ali Şahin, Kemaloyman mevkiinde bulunan kantarın Eskipazar ilçesi dışına çıkarılması için Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’la görüştüğünü söyledi.


Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal, odalarının 1954 yılında kurulduğunu ve odalarına üye 2 bin 280 tane üyenin bulunduğunu bunun da bin 330 tanesinin faal olduğunu söyledi.


Ekonomik olarak bütçelerinde 2 milyon TL değerinde hisselerinin olduğunu da anlatan Sedat Namal, “Bina olarak bulunduğumuz yerin sadece yüzde 40’nı kullanıyoruz. Daha önce diğer katları bazı dernekler ve odalara tahsis edildiği için şehir barışı adına onlara çıkın diyemiyoruz. Bu nedenle yeni binamız için projelerimiz var. Bununla ilgili sizlerin himayenizde yardımınıza ihtiyacımız var. Yeni hizmet bina projemiz ile ilgili olarak bizden önceki başkanımızın girişimleri ile bir noktaya gelinmiş. Biz oradaki projede arkadaşlarımızla istişare yaparak değişikliğe gidip kiralama yerine mülkün satın alınması noktasında Milli Emlak Genel Müdürlüğünde yazılarımız var ve çıkacak kararı bekliyoruz. Diğer yandan Hükümetin himayelerinde olacak olan Filyos liman projesi Karabük, Zonguldak, Bartın ana çerçevesinde 11 ilimizi kapsıyor. TOBB’un yapılan toplantılarında bile artık ülkenin İstanbul ayağından değil Anadolu’ya doğru büyümesi gerektiğinden Filyos liman projesi çok büyük önem arz ettiği ifade ediliyor. Lojistik köy üst merkezi çalışmalarımız devam ediyor son aşamaya geldik. OSB genişleme bölgesi ile ilgili kamulaştırma bitti. Kentin sıcak gündemi olan şehir içindeki haddehanelerin şehir dışına çıkarılması için Haddeciler Derneğine yazılar yazarak öncelikli olarak ilk tahsislerin kendilerine yapılacağını söyledik ve onlardan cevap aldık. Önümüzdeki aylarda da tahsis yapmaya başlayacağız. TOBB şehirlerde yaptığı okul projesi kapsamında şehrimize yapılacak olan okul ile ilgili yer çalışması bizim tarafımızdan bitti. TOBB’dan gelecek heyetin incelemesi sonrası yerin kesin tahsis işlemlerini yapacağız” dedi.

20130918AW000361_02Bürokratik engellerde ticaret kesiminin çok fazla etkilendiğini de anlatan Namal, “Bir belgenin kurumlardan yetiştirilemediği durumlarda döviz noktasında artışların yaşanmasından dolayı yatırımlarda sıkıntı yaşıyor. Her şehir her yer kendine özgü rekabet gücünü sergiliyor. Bizde bu anlamda kendi rekabet gücümüz çerçevesinde yoğun bir gayret ve çalışma içerisindeyiz. BAKKA toplantısında 19 milyon Liralık bütçenin dağılımı noktasında Karabük hak ettiği ölçülerde hakkını aldı. Yaklaşık 5.5 milyon civarında bir bütçe aldık” diye konuştu. AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ise, Karabük TSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal ve ekibine teşekkür ederek, şunları söyledi;

“Seçimlerin hemen akabinde görev taksimatı yaptığınızda sizlerle Ankara’da görüşmüştük. Genç bir ekip ve kentin tanıdığı sevdiği kendi alanlarında başarılı oluş kardeşlerimiz olarak sizlerin burada bu görevleri üstlenmiş olmanızdan dolayı memnun olduk. Karabük’ün gelişmesine sizin gayret ve performansınız katkı sağlayacaktır. Karabük son yıllarda önemli gelişme trendi yakaladı. Batı Karadeniz bölgesinde nüfusu artan illerin başında geliyor. Karabük artık göç veren değil alan bir şehir konumuna geldi. Bunda özel sektöründe çok önemli rolü ve payı var. Ülkemizin gelişmesinde kalkınmasında ve ekonomisinin büyümesinde lokomotif görevini hep özel sektör çekmiştir. Son yıllarda yakalamış olduğumuz büyüme rakamlarını o şekilde gerçekleşmesi özel sektörümüzün sanayicileriniz ve işadamlarımızın gayretli çalışmaları ile dış dünyaya açılarak ihracat yapmalarının bunda büyük payı var. Yeni hizmet binanızın olmasını bizde arzu ediyoruz ve Karabük’e yakışan budur. Karabük ülkemizin en eski sanayi kentlerinden bir tanesidir. Yerin tahsisi noktasında bir çalışma yapılmış ama siz burayı satın almak istiyorsunuz. Bizde bu noktada elimizden gelen gayreti ve yardımı sergilemek için hemen bir çalışma yapacağız.”
20130918AW000361_03Şahin, gerek TSO Başkanı, gerekse vatandaşlar tarafından sürekli kendilerine kantar noktasında aktarılan şikayetlerle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile görüşerek burada yaşanan sıkıntıyı kendilerine anlattığını belirterek, “Bakanımıza kantarın vatandaşlarımızın en çok şikayet edilen hizmetlerinden biri haline geldiğini söyledim. Ben kendisine buranın aynı yol üzerinde Eskipazar ilçemizin hemen dış kısmına koyabilirseniz bütün bu sorunlar ortadan kalmış olacağını ilettim. Ulaştırma Bakanımızda Genel Müdüre talimat vererek yerinde inceleme yapılsın yardımcı oluruz, dedi. Bizde bu konuyu yakından takip ediyoruz. Bunu mutlaka Eskipazar’ın dışına çıkarmamız lazım. Filyos Liman projesi ile ilgili artık Ulaştırma Bakanlığımız kendi kaynaklarımızla bunu yapmaya karar verdi. Şimdilik AB fonlarından yararlanamadık” şeklinde konuştu.

Şahin’in KTSO’yu ziyareti sırasında Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Karabük Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 60 kişiye verilecek kurs için protokolde imzalandı.