AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN “KARABÜK’TE 2 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILIYOR. KAMUDA MEMUR OLMANIN BİR TEK YOLU VAR KPSS’DEN İYİ PUAN ALACAKSINIZ”


 

20130402AW000517_01AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük’te yapılmış ve yapılacak olan yatırımların tutarının 2 milyar TL’nin üzerinde olduğunu söyledi.

Karabük’ün AK Parti iktidarı döneminde ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşadığını belirten Şahin, “Ankara’da genel başkanımızın başkanlığında yapılan il başkanları toplantısında aylık üye yapımında Karabük ilimiz ilk sırada yer aldı ve dolayısıyla Karabük ilinin ilk sırada yer alarak en azından aylık bazda şampiyon olması siz değerli kardeşlerimizin çalışmalarına bağlı. Sizleri bu gayretli çalışmalarınız nedeniyle tebrik ediyorum. Nisan ayı hem Karabük hem de Türkiye için önemli bir ay. Yarın Karabük’ümüzün kuruluşunun 76. yıldönümünü kutlayacağız, kurtuluşu değil kuruluşunun yıldönümü. Bu Karabük’e özgü bir farklılık, 76 yıl önce Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temelinin atıldığı tarihi biz 76 yıldır Karabük’ün kuruluşu olarak kutluyoruz. 3 Nisan kutlamalarına gelirken Karabük’ümüz hangi noktadan hangi noktaya gelmiştir, Karabük’ün ekonomik ve sosyal seviyesi hangi noktadadır diye değerlendirdiğimizde memnuniyetle ifade etmeliyiz ki, Karabük’ümüz son yıllarda, AK Parti iktidarı döneminde ciddi bir değişim ve dönüşüm yaşamaktadır. Kamu yatırım programına alınan demir yolu yenileme ve Andıraz barajı gibi projelerle bölgemizde toplam 2 milyar TL üzerinde çeşitli projeler yürütülmektedir. Bu ne demek? 2 milyarın üzerinde Karabük’te yatırımlar devam ediyor, bir kısmının da temel atma aşamasına geldiğini ifade ediyor. Bu cumhuriyet tarihinde Karabük’e getirilmiş olan toplamın çok üzerindedir. AK Parti döneminde Karabük’e getirilmiş ve getirilmekte olan yatırımların maliyet cumhuriyet tarihinde bu bölgeye getirilen yatırımların çok üzerindedir. Karayolu yatırımları, demir yolu yatırımları, sağlık, spor yatırımları, sadece üniversitenin Karabük’e neler kattığını sizlerde fark ediyorsunuz. 23 bin öğrencisiyle Karabük’ün bu üniversite ile farklı bir gelişmeye zemin hazırlamakta olduğunu hep birlikte yaşıyoruz. Aynı zamanda Karabük’te özel sektör yatırımları da davam etmektedir” dedi.

“3 AYDA 950 KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”
Mehmet Ali Şahin, İŞKUR vasıtasıyla Karabük’te 950 kişinin istihdam edildiğini belirterek, “Bu yılın ilk üç ayında İŞKUR’un yönlendirmesiyle özel sektörde 950 tane vatandaşımız iş bulmuştur. İŞKUR kanalıyla özel sektörün işçi talebini karşıladık, 950 tane Karabüklü vatandaşımızı işe yerleştirdik. Bunun aynı aylarda da devam edeceğini düşünürseniz, 3-4 bin kişinin istihdamının mümkün olacağını ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz yıl KPSS yoluyla memur olan Karabüklü'nün sayısı 710’du. Geçtiğimiz yıl hiçbir aracıya, bileğinin hakkıyla aldığı puanla işe giren Karabüklü'nün sayısı 800 vardır. Bu senede bir o kadar Karabüklü kardeşimiz aynı yolla devlette işe girecektir. Biz kamuda işe girmeyi böylece sınava başarıya endekslemiş bulunuyoruz. Bana zaman zaman mektuplar geliyor, ‘Benim çocuğumu daimi bir işe yerleştiriniz’ diye, kamuda memur olmanın bir tek yolu var KPSS’ye gireceksiniz, iyi puan alacaksınız, 80-90’dan aşağıda aldığınızda biraz zor oluyor, 710 tane Karabüklü bunu başardığına göre diğer gençlerimizde başarırlar. Milletvekillerine mektuplar yazarak memur olmak mümkün değil. Biz bu düzeni kaldırdık. Devlette herkes bileğinin hakkıyla bir yerlere gelmelidir” diye konuştu.

ANKARA'DA KARABÜK TANITIM GÜNLERİ
25-28 Nisan tarihleri arasında Ankara’da yapılacak olan Karabük Tanıtım Günlerine herkesi davet eden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“25-28 Nisan arasında ilk defa Ankara’da Karabük Günleri adı altında Karabük’ü her yönüyle Ankara’da tanıtacağız. Safranbolu sokağından tutun, Eflani, Ovacık, Eskipazar, Yenice’nin hangi özelliği varsa bunları Ankaralıların beğenisine sunacağız. Diğer illerde bunu yapıyor, ama hepsinden çok daha görkemli bir Karabük Günleri gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. Tanıtım gününde akşam Mustafa Ceceli konseri olacak, ayrıca O Ses Türkiye’nin şampiyonu Ahmet Kaya türküleriyle meşhur olan Mustafa Bozkurt inşallah sahne alacak, diğer bir finalist Erkan o gecede olacak. Bütün Karabüklü hemşehrilerimizi Karabük Tanıtım günlerine davet ediyoruz.”

Editör: Haber Merkezi