-          MEHMET ALİ ŞAHİN, SAFRANBOLU BELEDİYESİ’NİN, KARABÜK BELEDİYESİ GİBİ MAHLLELERDE TOPLANTILAR YAPARAK HALKLA BULUŞMASINI İSTERKEN, RAFET VERGİLİ’NİN İSE 3-5 YANDAŞI İLE MAHALLE MUHTARLARINI ZİYARET ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ.


 

sahin-krb-sfbl

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, geçtiğimiz hafta sonu Safranbolu’da yapılan parti istişare toplantısında yaptığı konuşmasında, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi eleştirmeden geçmedi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son aylarda başlattığı mahalle toplantılarından örnek veren Mehmet Ali Şahin, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy’u da böyle toplantılar yapmamasından dolayı eleştirdi ve mahalle toplantıları başlatmasını istedi.

Şahin istişare toplantısında “Safranbolu Belediye Başkanı olarak sanıyorum Necdet Bey halk meclisi yapıyor. Halk meclislerini ben siyasi hayatımda çok önemsemişimdir. Halk meclisi, Belediye Başkanı ve yönetimi olarak bir mahalleye gidilerek o mahalleye getirilecek olan hizmetlerin mahalleli ile tartışılması demektir. Orada tıpkı bir divan gibi Belediye Başkanı ve yönetimi halkın karşısında olur. Vatandaş belediyeden isteklerini doğrudan doğruya iletir ve sizi sorgular.  Biz buna geçmişte SEDE Projesi derdik. Yani ‘Seçtiklerini Denetleme Projesi.’ Doğrudan doğruya demokrasi budur işte. Şimdi buna önem verelim. Bazı belediyeler bunu parklarda yapardı. Şimdi geniş bir kahvehaneyi kiralayabilirsiniz. O mahalle halkından arzu edenleri oraya davet edersiniz. Sizde orda bulunursunuz. Yaptıklarınızı vatandaşa anlatırsınız, vatandaşlarında talep ve isteklerin alırsınız. Böylece halk, seçtiklerini denetleme imkânı bulur.” Diye konuşurken, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi de bu zamana kadar gündeme gelmemiş bir şekildeki iddialarla eleştirdi.

Şahin Vergili’ye yönelik eleştirilerinde şöyle konuştu; “Yoksa bazı Belediye Başkanlarının yaptığı gibi yanında 3-5 kişiyle muhtarlığı ziyaret etmekle halk meclisi yapılmış olmaz. Orda saysanız 10-15 kişi yoktur.  Oda arkadaşlarıdır. Belediyeyi de mahalleye taşımış olmazsınız. Sadece muhtarlığı ziyaret etmiş olursunuz. Bizim halk meclislerinden beklentimiz bu değil.”

Safranbolu Belediyesi’nin mahalle toplantıları yapması talimatını veren Mehmet Ali Şahin konuşmasını şu cümlelerle sonlandırdı; “Bende Safranbolu'da halk meclislerinden birisine katılacağım ve merkezi hükümet olarak neler yaptıklarımızı anlatacağım.”

VERGİLİ’NİN MAHALLE TOPLANTILARINDAN AK PARTİLİLER RAHATSIZ

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’nin son aylarda başlattığı mahalle toplantılarına çok az sayıda vatandaşın katıldığını iddia eden AK Partililer, Karabük basınını bu konuyu işlemeleri için telkinlerde bulunuyorlar ve her ortamdaki söylemleri ile dile getiriyorlar.

VERGİLİ DAHA ÖNCE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Karabük Yerel TV’lerinden BRTV’ye, mahalle toplantılarında halkın katılımın az olduğu yönündeki eleştirilere geçtiğimiz günlerde bir cevap veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili şöyle bir açıklama getirmişti; “Sorunları fazla olan mahallelerde halkın katılımı fazla oluyor. Sorunları az olan mahallelerde ise halkın katılımı pek olmuyor. Bu da bizi memnun ediyor. Biz mahalle toplantılarını sohbet için yapmıyoruz. Mahallenin sorunlarını, mahalle halkının bize bire bir aktarması için yapıyoruz. Taşıma insan da getirmiyoruz, kimseyi geleceksin diye zorlamıyoruz.”

SAFRANBOLU BELEDİYE BAŞKANI NECDET AKSOY’A ŞAHİN’DEN TALİMAT

Karabük Belediyesi’nin mahalle toplantılarını örnek vererek, Safranbolu belediye Başkanı Necdet Aksoy’un da böyle toplantılar yaparak, mahallelerde halk meclisi kurmasını istemesi, edinilen bilgilere göre Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’yi bir hayli memnun ettiği belirtiliyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye yakın kişiler ise “Başkan Vergili demek ki doğru yapıyor ki, Safranbolu Belediye Başkanı’nın bağlı olduğu partisinin Genel Başkan Yardımcısı böyle bir talimat veriyor. Ne mutlu Rafet Vergili’ye” şeklinde görüş beyan ediyorlar.

 

Editör: Haber Merkezi