İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNÜN ANADOLU LİSESİ KAPATARAK İMAM HATİP LİSESİ AÇMA KARARINDAN BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNİN HABERİ YOKMUŞ


MEHMET ALİ ŞAHİN “OKUL KAPATARAK, OKUL AÇMAK OLMAZ. İMAM HATİP LİSESİ LAZIMSA YAPILIR. HİÇ BİR OKULUN KAPANMASI SÖZ KONUSU DEĞİL”


 

mali-son-nokta

Karabük’te son bir haftadır Karabük ve Safranbolu’da 75. Yıl Anadolu Lisesi ile Safranbolu Anadolu Lisesi’nin aşamalı kapatılarak, İmam Hatip Lisesi’ne dönüştürülmesi kararı, tartışma konusu olmuştu.

İlkönce Demir Çelik Lisesi’nin kapatılması gündeme gelmiş fakat 60 Yıllık Lise’nin mezunları tepki gösterince geri adım atılmıştı. Ardından da 75. Yıl Anadolu Lisesi’nin İmam hatip lisesinin aşamalı olarak dönüştürülmesi kararı verildi. Öğrenciler ve velilerin de 2 gündür eylemlerine tanık olunuyor.

Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Ovacık’a geldi ve buradan gazetecilere bir açıklamada bulundu.

Şahin, bölge milletvekilleri olarak böyle bir uygulamadan haberi olmadıklarını belirterek, böyle bir uygulamanın söz konusu olmayacağını ifade ederek şu açıklamada bulundu;

“Bu konuyla ilgili dün akşam bilgi sahibi oldum. Karabük’te Milli Eğitim alanıyla ilgili ne yapılacağı, ne yapılmayacağı konusunda bölge milletvekilleri olarak bizim bilgilendirmemiz gerekir. Bu sadece düşünce aşamasında kalmış olan bir konudur.

Bizim AK Parti Hükümeti olarak ve bu hükümetin Milli Eğitim Bankalığı olarak Karabük’te herhangi bir okulumuzu kapatarak oraya başka bir okulu açma düşüncemiz ve planımız yok. Bunu son derece yanlış bir uygulama olarak görüyoruz.

Karabük’te İmam Hatip Lisesi’ne ihtiyaç olabilir ama bu ihtiyacı başka bir şekilde karşılamak daha uygun olur. İmam hatip Lisesi binası yapılarak vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamak mümkündür. Ben valiye bu konuda bir öneride de bulundum. Eğer 1-2 tane sınıf başka bir okulun öğrencilerine tedrisata açılabilecekse o okul yönetimiyle ve öğrenci velileriyle görüşerek geçici olarak bu yapılabilir. Ama bu sırada da bizim bu ihtiyacı karşılamak için mutlaka bir İmam Hatip Lisesi binası yapmak için programımıza almamız ve kısa sürede de inşa etmemiz gerekir.

Vatandaşlarımız herhangi bir endişeye düşmelerine hiçbir mahal yok. Biz var olan okullarımızı daha da mükemmel bir hale getirerek eğitimimize hizmet etmelerini sağlamanın dışında bir düşünceye sahip değiliz.”