MEHMET ALİ ŞAHİN “BİZDE TEŞKİLATLAR SEÇİMLE GELİR, SEÇİMLE GİDER”


 

“YEREL SEÇİMLERDE 5 GOL ATTIK, 2 GOL YEDİK”


 

sahin-son-nokta-koydu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyeleri bir araya geldi.

Toplantının başlangıcına katılan basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerin değerlendirmelerini de yapan Mehmet Ali Şahin, teşkilatların değişmesi konusuna da son noktayı koydu.

30 Mart yerel seçimlerin ardından İl Genel ve Belediye Meclis üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin "Artık seçim geride kaldı. Şimdi önümüze bakmak ve önümüzdeki 5 yıllık süreçte Karabük'ümüze yerel yönetimlerde hangi hizmetlerin ortaya konulması konusunu arkadaşlarımız ile istişare etmek için bir araya geldik" dedi.

Belediye Meclis üyesi ve İl Genel Meclisi üyeleri ile bir değerlendirme yapacaklarını ifade eden Şahin "Belediye Meclisinde AK Parti muhalefet konumundadır ama muhalefette demokrasilerde iktidar kadar önemlidir. Hatta muhalefetin olmadığı yönetimlere demokrasi de denemez. Bu dönemde Karabük Belediye Meclisinde AK Partili üyeler olarak çok canlı bir çalışma yapmayı hedefliyoruz. Mahallelerimizin, Karabük'ümüzün her türlü sorununu Belediye meclisine taşımak ve bunların çözümünü çok ciddi olarak takip etme sorumluluğu ile karşı karşıyayız. Bunu yaparken Belediye meclisinde denetim görevinin belediye kanunun vermiş olduğu denetim görevini arkadaşlarımız en iyi şekilde yerine getirecekler, bunun çabası içerisinde olacaklar. Özellikle yerelde iktidarda olan Belediye Başkanı arkadaşımızın ve Belediye yönetiminin halkımıza vaat edipte yapılması gereken hizmetlerin yapımını çok yakinen takip edecekler" diye konuştu.

2009 yılında vaat edilip de yapılamayan işlerin, yapılan işlere oranını çıkardıklarında yüzde 70 vaat gerçekleşmediğini kaydeden Şahin, konuşmasına şöyle devam etti;

" Şimdi bu dönemde biz belediye meclisi arkadaşlarımız ile 30 Mart'tan önce ne vaat edildi. Karabük'e mevcut yönetim ne vaat etti. Bunları arkadaşlarımız tek tek takip edecekler. Soru önergeleri ile hangi mahalleye hangi vaatte bulunulmuşsa, o mahallede halk meclislerine bundan sonra AK Partili Belediye Meclis üyeleri yapacak.  Bu mahalleye mevcut yönetim şu vaat de bulunmuştu, soru önergeleri ile gündeme getirdik halen bir adım atılmadı. Bu muhalefet şekli mevcut yönetimi de daha dikkatli olmaya sevk edecektir. O bakımdan bu yeni dönem Karabük'te AK Parti grubu olarak farklı bir çalışma tarzını ortaya koyacağımız bir dönem olacaktır. İl Genel Meclisi bazında biz çoğunluğuz. İl Genel Meclisi başkanı da AK Partili bir arkadaşımız. Merkezden seçilmiş arkadaşlarımız buradalar. Kırsal kesimde, köylerimizde şuana kadar yapılmış hizmetler var. Buna ekleyeceğimiz yeni hizmetlerimiz var. Köylerimizin hangi ihtiyaçları eksik, daha da neler yapmalıyız bunları da büyük bir dikkatle arkadaşlarımız takip edecekler, hizmetlerin yerine getirilmesi konusunu İl ve Merkez İlçe teşkilatımızda takip edecekler. Başarının anahtarlarından bir tanesi de takipten geçer. Takip edilmeyen işler genellikle sürüncemede kalır. Ben, Osman Kahveci kardeşim, İl Başkanım, Merkez İlçe Başkanım; merkezde ve ilçelerimizde halkımızın bizden bekledikleri hizmetlerin gerçekleşip gerçekleşmediği açısından bizlerde yakinen takip edeceğiz. Böylelikle önümüzdeki 5 yıllık süreçte Karabük'te daha önce yapılanların üzerine AK Parti olarak yenilerini eklemek ve halkımızın memnuniyetini daha da yükseklere çıkartmak istiyoruz. Bu toplantının yapılış amacı budur."  

Bir gazetecinin “Geçtiğimiz dönem Karabük Belediye Meclisinde AK Parti gurubu çoğunlukta olmasına rağmen, hemen hemen tüm kararlar oy birliği ile alındı. AK Parti Belediye Meclisi Gurubu bu dönem nasıl bir politika izleyecek” sorusuna, Mehmet Ali Şahin şu cevabı verdi;

“Karabük’ün faydasına olan kararlara bizim arkadaşlarımız destek verecektir. Biz yıkıcı bir muhalefet yapmak için belediye meclislerinde bulunmuyoruz. Faydalı gördüğümüz, yapılmasında önem gördüğümüz işlere ve kararlara biz de destek veririz ama uygun görmediklerimize de muhalefet ederiz. Niçin muhalefet ettiğimizi de arkadaşlarımız özgür iradeleri ile ortaya koyarlar. Tabi önemli olan, vaadedilenlerin yerine getirilip, getirilmediği keyfiyetidir. Bu konuda muhalefet gurubu olarak geçtiğimiz dönemden çok farklı bir çalışma temposunu belediye meclisinde sergileyeceğiz.”

PARTİ İL VE İLÇE YÖNETİMLERİNDE DEĞİŞİKLİK OLACAK MI?

Ak Parti Karabük Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e, seçimlerden sonra AK Parti Karabük İl ve Merkez İlçe teşkilatlarında değişikliğin olması yönünde kamuoyunun bir beklenti içine girdiği gazeteciler tarafından hatırlatılınca şu açıklamayı yaptı;

“Bizim prensibimiz şudur; Biz de yönetimler seçimle gelir, seçimle gider. Genel Prensibimiz budur. Tüzüğümüze göre teşkilatlarımızın kongre dönemleri geldiğinde yeniden değerlendirme yapılır. Mevcut yönetimler devam edebilir, başka bir yönetim gelebilir. O zaman değerlendireceğimiz huşulardır bunlar. Bizim Milletvekilleri olarak da farklı bir düşüncemiz yok.”

sahin-son-yaziŞAHİN “YEREL SEÇİMLERDE 5 GOL ATTIK, 2 GOL YEDİK”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, seçim değerlendirmelerini gazetecilerin sorusu üzerine şöyle yaptı;

“Biz seçim çalışmalarına giderken, sahadan 7 -0 galip almayı hedefledik. Yani Karabük’ün 7 Belediyesini almayı hedefledik ama 5-2 galip gelerek ayrıldık, yine galibiz ama 2 tane de gol yemiş olduk. Öyle değerlendirelim. 2009 ile 2014 seçimlerini kıyaslayarak değerlendirmenin daha sağlıklı olacağı görüşündeyim. 2009 Verilerine göre, oy oranımızın artmış olduğunu görüyoruz. Bunun genel seçimlere kıyaslarsak sağlıklı bir neticeye varmış olamayız. İl Genel Meclisi bazında Karabük'te oy oranımız %53 civarındadır. Bu 2009’un çok üzerinde bir rakamdır. Merkez de Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partili seçmenlerin desteği ile seçimi almıştır. Sanıyorum CHP’nin merkezde 20 Bin civarında oyu vardır, ama Bin 700 oy almıştır. Bunun dışındaki oyların tamamı MHP’ye gitmiştir. Genel seçimlerde bu böyle olmaz ve dolayısıyla ne zaman yapılırsa yapılsın, Karabük'te AK Parti yine Milletvekili seçimlerinde 2-0 alır."

KARABÜK FESHANE TANITIM GÜNLERİ NEDEN ERTELENDİ?

Nisan ayının ilk haftası yapılması planlanan ve İstanbul Feshane’de yapılması kararlaştırılan, Karabük, Feshane tanıtım günlerinin neden ertelendiğine yönelik bir açıklama yapan Şahin “Seçimden bir hafta, on gün kadar önce Feshane günlerinin bu yılın sonbaharına kadar ertelenmesi kararını vermiştik. Ertelenme kararını 30 Mart’tan sonra almadık. Peki, neydi sebebi? Vali değişti, yeni valimiz konuya tam nüfus edemediğini söyledi. Vali değişikliği erteleme kararı almamızı tetikledi. Bir de seçim çalışmaları içinde bu hazırlıklara yeteri kadar zaman ayıramadık. Şimdi 25-28 Aralık tarihlerinde ‘Karabük, Feshane Günlerini’ yapacağız. Özel bir nedeni, yada benden kaynaklanan bir neden yok.” Dedi.

DEVLET HASTANESİ KAPANACAK MI?

“Bayır mahalledeki Devlet Hastanesinin kapanıp, kapanmayacağı ile ilgili de bir açıklama yapan Mehmet Ali Şahin “Bu hastane hizmetine küçülerek devam edecek. Bunu kamuoyuna açıkladık. 12 Branşta poliklinik hizmeti vermeye devam edilecek, yoğun bakım olacak, ameliyathane olacak ve acil servisimiz devam edecek. Yeni Genel Sekreterimiz de bizim bu isteğimize uygun bir şekilde çalışma yapmak zorundadır. Bizim ne beklediğimizi biliyor.” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi