AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI ŞAHİN “BAŞKANLIK SİSTEMİNİN KARARINI MİLLET VERECEK”


 

sahin-baskanlik-sistemi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Başkanlık sistemi için kararı ben verecek değilim. Bunun kararını Recep Tayyip Erdoğan da, Ahmet Davutoğlu da vermeyecek. Bunun kararını verecek olan millettir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Karabük’te partisinin Beşbinevler Şahintepesi Seçim Bürosunun açılışına katıldı. Burada toplanan kalabalığa hitap eden Şahin, Türkiye'de ilk defa Cumhurbaşkanı'nın halk tarafından seçildiğini anımsatarak, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'nin her sorunuyla ilgilenmek durumunda bulunduğunu, bunu sağlayabilmenin tek yolunun da Türkiye'nin başkanlık sistemine geçmesi olduğunu söyledi.

Başkanlık sistemi hakkında bilgiler veren Şahin, “Bu sistemin biri Amerika'da uygulanan model. Cumhurbaşkanı ile başbakanın aynı şahısta toplanması. Bu iki görevi aynı şahıs yapıyor ve hükümeti 5 yıl süreyle kuruyor. Çünkü halk tarafından yüzde 51 ile seçilmiş bir kişi. Meclisten güvenoyu almasına bile gerek kalmıyor. Millet zaten yüzde 51 ile güvenoyunu vermiş. Milletten bu güvenoyunu alan kişi 5 yıl boyunca bu ülkeyi yönetmelidir. Bu modeli uygulayan ülkelerde sorunlar daha hızlı çözülüyor. İstikrar içinde daha hızlı hareket ediliyor. ‘Parlamento olmaz' deniliyor. En güçlü parlamento modeli başkanlık sisteminde, Başkanlık sistemine geçince artık baraj kalmayacak. Her siyasi düşünce parlamentoda temsil edilme imkanına sahip olacak. Başkanlık sistemine geçildiğinde seçim barajları olmaz. Her düşünce parlamentoda temsil edilir. Yönetimi denetleyen, kanunları çıkartan güçlü bir parlamento. Başkanlık sistemi için kararı ben verecek değilim. Bunun kararını Recep Tayyip Erdoğan da verecek değil, Ahmet Davutoğlu da verecek değil. Bunun kararını verecek olan millettir" dedi.

Konuşmasının ardından seçim bürosunun açılışını yapan Mehmet Ali Şahin, daha sonra çocuklara dondurma ikram etti.

 



 

Editör: Haber Merkezi