TWİTEER FENOMENİ BAŞKENTÇİ YAZDI


 

“MEHMET ALİ ŞAHİN, KARABÜK’TEN ADAY”


 

baskentci-yazdi-sahin

AK Parti Genel Merkezine yakınlığı ile bilinen ve Twiteer’de 70 Bin takipçisi olan Başkentçi, bazı isimlerin hangi bölgeden aday olacağını yazdı.

Başkentçi’nin verdiği bilgiler arasında Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ten aday olduğu da var.

AK Parti Genel Merkezine çok yakın bir isim olarak bilinen ve AK Parti ile ilgili haberler veren Twiteer fenomeni Başkentçi AK Parti’den özellikle geçtiğimiz seçimlerde üç dönem kuralına takılan bazı isimlerin hangi bölgelerden aday olacağını yazdı.

Başkentçi takipçilerine verdiği bilgiler arasında AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve 24. Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in önümüzdeki erken genel seçimlerde Karabük’ten aday gösterileceğini yazdı.

Geçtiğimiz yerel ve genel seçimlerde de kimlerin hangi bölgeden aday olacağını yazan Başkentçi’nin takipçileri ile paylaştığı bilgiler genellikle doğru çıktı.

VERGİLİ “DENGELERİ DEĞİŞTİRMEZ” DEMİŞTİ

MHP’li Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, daha 3 gün önce düzenlediği basın toplantısında, Mehmet Ali Şahin’in Karabük’ten aday olması halinde, kendisinin de adaylığı düşünüp düşünmediği sorusuna “Sayın Şahin’in Karabük’ten adaylığı bir şey değiştirmez, dengeleri değiştirmez” diyerek, Şahin’in bölgede bir gücü kalmadığını iddia etmişti.

ŞAHİN, ÜÇ DÖNEM KURALINI GEÇTİ

AK Parti tüzüğünde yer alan “üst üste üç dönem Milletvekili ve adayı olunamaz” maddesinden dolayı geçtiğimiz yerel seçimlerde aday olmayan Mehmet Ali Şahin, yine tüzük gereği aday olması için bir dönem beklemesi baskencigerekiyordu ve aday olmamakla bir dönem beklemiş oldu.

Şahin’in Kasım ayında yapılması kesinleşen erken genel seçimlerde aday olması için önünden tüzük engeli kalkmış oldu.