AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET ALİ ŞAHİN, KARABÜK BELEDİYE BAŞKANI RAFET VERGİLİ’NİN AÇIKLAMASINA SERT CEVAP VERDİ


 

ŞAHİN “O, 2015’DE MİLLETVEKİLİ ADAYLIĞINI KAFASINA KOYMUŞ, BENİ BAHANE EDEREK SİYASET YAPMASIN”


 

 sahin-vergiliye-verdi-veristirdi


Geçtiğimiz hafta Mehmet Ali Şahin’in “Rafet Bey, 11 Ay 7 Gün sonra Milletvekili adayı olacak. Karabüklülerden 11 aylığına mı ona oy istiyor?” Demişti.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’de, Şahin’in bu açıklamasına cevap olarak “AK Partinin tüzüğün de 3 dönemden başka milletvekili olamaz deniliyor. Ama kendi menfaatleri için bunu alelacele değiştirecekler. Eğer Mehmet Ali Bey 4. Dönem milletvekili adayı olursa, bende milletvekili adayıyım. O 4. Dönem aday olmasın, ben de belediye başkanı seçilirsem bırakmayacağım ve ben de milletvekili aday olmayacağım.” Şeklinde açıklama yapmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Vergili’nin bu son açıklamasına karşılık şunları söyledi;

“Rafet Bey’in bu açıklamalarından anlaşılıyor ki, kafasına 2015’de milletvekili adaylığını koymuş. Benim önümüzdeki dönem adaylığımı falan karıştırmasına gerek yok. Ne yani, şimdi benim konumumdan yararlanmaya mı çalışıyor, ayrıca benim gölgemde siyaset yapmasın.”

Şahin, Vergili’nin milletvekili adaylığına şimdiden kılıf aramaya çalıştığını da ifade ederek “Biz, öteden beri ne diyoruz; Karabüklülerden 11 aylığına oy istiyor ve hemşerilerim ona oy verirken, 11 aylığına oy vereceklerini göz önünde bulundursunlar. Kafasına milletvekili adaylığını koyan Rafet bey, onu bunu bahane edeceğim diye çalışmasın.” Diye konuştu.

Mehmet Ali Şahin, konuşmasının sonunda kendi adaylığı ile ilgili de şunları söyledi;

“Partimizin tüzüğünde 3 dönem üst üste milletvekilliği yapma maddesi var. Bu madde değişebilir de. Bu bizim bileceğimiz bir iş. Tüzüğümüz değişse de, önümüzdeki dönem aday olmayabilirim.”

 

Editör: Haber Merkezi