Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu Safranbolu devlet Hastahanesinde meydana gelen doktor'a yapılan saldırıyı kınadı.


 

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu yaptığı açıklamada "Sağlık çalışanlarının şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden sağlık çalışanlarının darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda hastanelerde yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz.

Şiddetin önüne geçilmesi için çaba harcanmasının yerine şiddetin rutinleşmeye doğru götürüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Personel eksikliği nedeniyle maruz kalınan yoğun iş yükü, çalışanların özverili hizmetine karşı maruz kaldıkları tavır ve tutumlar, şiddeti uygulayanların yaptıklarının yanına kar kalması hatta şiddet ve hakareti bir tedavi olma, öncelikle ilgilenilme biçimi olarak vatandaşın algılaması gibi bir dönem yaşanmaktadır.

Bu tür maddeler bir araya gelince de ne yazık ki olan sağlık çalışanına olmakta, şiddet, darp ve tehdit tahammül edilemez bir boyuta ulaşmaktadır.

Bu durumun son örneklerinden biri de Safranbolu Devlet Hastanesinde yaşanmış, acil serviste görevli doktorumuz hasta yakınları tarafından darp edilmiştir.

Öncelikle doktorumuza geçmiş olsun diyor ve bu şiddet olayını kınıyoruz.

Buradan yetkililere de bir çağrıda bulunarak sağlık personeline sizde sahip çıkın diyoruz. Çünkü şiddetin artık insan yaşamına kasteden saldırıya dönüşmeye başladığı hastanelerde bir kez daha görülmüştür ki, personel can güvenliğinden yoksun bir şekilde hizmet sürdürmektedir.

Artık herkes şapkasını önüne koyup bu sorunun çözümü için bir adım atmalıdır. Bir an önce sağlık kurum ve kuruluşlarında gerekli önlemler alınmalıdır. Güvenli ve huzurlu bir yerde görev yapmak sağlık çalışanlarının hakkıdır. Yöneticilerimiz bu konuda duyarlı olmalı, çalışanlara yapılacak bu tür saldırıların önüne geçmek veya bu saldırıları engellemek için gerekli önlemleri almalıdırlar. Önce çalışan demeliler ve çalışanların sorunlarını çözmelidirler.

Biz Türk Sağlık-Sen olarak hastanelerde sağlıkta yaşanan bu tür şiddet ve saldırı olaylarının bir an önce son bulmasını isterken, yöneticileri bir kez daha sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor ve saldırıya uğrayan doktorumuza tekrar geçmiş olsun diyoruz.

Türk Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına uygulanana şiddettin en aza indirmesi için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçmesini istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi