Karabük’te Sağlık-Sen üyeleri Karabük İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde toplanarak 3 bin taşeron ambulans şoförü istihdamına karşı olduklarını ifade ettiler.


 

20150706AW470012_02Karabük İl Sağlık Müdürlüğü bahçesinde toplanan Sağlık-Sen üyeleri sağlıkta taşeronlaşmaya karşı olduklarını ifade ederek Sağlık Bakanlığı’nın 3 bin taşeron ambulans şoförü alımına karşı olduklarını ve ambulans şoförlüğü görevini Acil Tıp Teknisyenlerinin (ATT) ve paramediklerinde yapabileceğini kaydettiler.

Sağlık-Sen adına açıklama yapan Acil Tıp Teknisyeni Ümit Topçuoğlu, “Devlette kadrolu olan Att- paramedik ve sürücülerle taşeron yolla istihdam edilen arasında aynı işe farklı ücret ödenmesinden dolayı huzursuzluklar, tartışmalar ve motivasyon kayıpları yaşanacak ve yüksek ücret alan personelin hak kaybıyla sonuçlanan bir sonu yaşama riskini de beraberinde getirecektir.

Emeği daha ucuza mal eden bu sistem, özelleşmenin bir ön adımı olarak karşımıza çıkacaktır. 3 kişilik sağlık ekibi bir profesyonelini daha kaybedecek ve bir çok vakada yetersiz ve çaresiz hale gelecektir. Att ve paramediklerin asli görevleri yanında ambulans sürücülüğü yapma görevi de vardır.

Ambulans sürücülüğü sağlık profesyonelliği ve bilimsellik gerektiren bir unsurdur ve asli görevin bir parçasıdır. Asla bir alt hizmet değildir ve taşeronlaşmamalıdır.” dedi.

Topçuoğlu kararları ve uygulamaları Sağlık-Sen’e mal etmek isteyenlerin olduğunu ifade ederek basın açıklamasını sonlandırdı.

Editör: Haber Merkezi