SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI SELÇUK TAŞYAPAR AÇIKLAMA YAPTI


 

SAĞLIKÇILARDAN İMDAT ÇAĞRISI, TÜKENMEK ÜZEREYİZ


 

saglik-sen-sendrom

 

Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Selçuk Taşyapar, yazılı bir basın açıklaması yaparak, sağlık çalışanlarının sorunlarının altını çizdi.

Taşyapar açıklamasında hastane çalışanlarının Ekim ayı dönerinde olan düşüşe de değindi ve sağlık çalışanlarının tükenmişlik sendromu yaşadığını belirtti.

Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Selçuk Taşyapar, basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

"T.C. Sağlık Bakanlığı Karabük Devlet Hastanesi ve Karabük Üniversitesi ile ortak kullanım amacıyla Afiliyasyon imzalanarak Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak İlimizde ve civarında bulunan illerdeki halka daha iyi hizmet verebilmek için 3. basamak hastane şeklinde hizmet vermektedir.


Sağlık alanında gerek Bakanlığımızın gerekse Hükümetimizin Sağlıkta yaptığı birçok yatırımları takdirle karşılamaktayız. Bununla birlikte çalışan arkadaşlarımızın iş yükü fazlaca artmış olup hasta memnuniyeti ve sıfır hata ile hizmet veren sürekli stres altında olan meslek grubumuzun özlük haklarının iyileştirilmesi gerekirken her geçen gün daha da kayıplara neden olmaktadır.


Özellikle Ekim ayı döner sermayesindeki düşüş çalışan arkadaşlarımızın iş yükü artarken motive edilmeleri gerekirken, gerek hastane performans puanı, gerekse vergi dilimi ve de gerekse hastane borçları gibi nedenlerle ek ödemelerindeki düşüş personelin daha da motivasyonunu düşürmekte olup, çalışma azimlerinin ve şevklerinin azalmasına neden olmuştur.


Bunun yanında Tıp Fakültesi öğrencilerinin olmaması nedeniyle hastanemizde ki Hemşire ve diğer Sağlık çalışanlarının Asistan gibi çalıştırılmaları, birbirinden farklı yönetim olan iki kurumun tek çatı altında gerekli yönetmelik ve genelgeler çıkarılmadan yönetilmesi gibi nedenlerde iş yükü ve motivasyon kaybına bir faktördür.


Çalışan arkadaşlarımızın sıfır hata ile işlerini yapması gerekirken yok Elektrik parası yok, kredi kartı aidatı yok, çocuğunun servis parası gibi düşünceler akıllarında olmaması gerekirken, maalesef birde artan fazlaca iş yükünün yanında bunları düşünüp çıkmaza giren birçok arkadaşlarımız çağımızın vebası olan “Tükenmişlik Sendromu” ile boğuşmakta olup, bir de Şifa bulmak için hastaneye başvuran hastalara sabırla ve güler yüzle hizmet vermelerini beklemekte haksızlık değil midir?


Sağlık Sen olarak T.C. Sağlık Bakanlığımızdan Döner Sermayelerin bir an önce maaşlarımıza katılıp, Emekliliğe yansıtılmasını, çalışanların döner sermayelerindeki farklılıkların kaldırılmasını, maaşlarımızın ve özlük haklarımızın iyileştirilmesini, çalışma ortamlarımızın daha güvenli ve rahat olmasını, hastanelerin birer ticarethane gibi düşünülmemesi, hasta memnuniyeti yanında çalışan memnuniyetinin de göz önüne alınmasını, çalışma barışı için ve çalışanlar olarak daha iyi hizmet güler yüzle hastalara şifa dağıtmak için çözüm bulmasını istiyoruz.


Sivil toplum örgütü olarak üzerimize düşen her şeye hazır olduğumuzu belirterek, amacımızın bağcıyı dövmek değil, bunun yerine tüm sağlık çalışanları olarak üzüm yemek olduğunu bir defa daha tekrarlıyoruz."


Editör: Haber Merkezi