KARABÜK ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE HASTALAR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI TAM BİR REZALET YAŞIYOR


 

AKILLI HASTANEMİZ, BIRAKIN HASTALARI, CENAZELERİ BİLE KABUL EDEMİYOR


 

saglik-dibe-vurdu

Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde personel de hasta da isyan etmiş durumda.

Hastanenin bilgi işlem sisteminin tam anlamıyla çalışmaması, internet randevu sistemindeki keşmekeşler ve daha birçok sıkıntı vatandaşı çileden çıkartıyor.

Akıllı Hastane olarak nitelendirilen, yapımına üç yıl önce başlanan ve seçim öncesinde apar topar hizmete açılan Şirinevlerde bulunan Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sıkıntılar bitmiyor.

Hastane modern ve fiziki ortamı ile göz doldururken, otomasyon sistemi başta olmak üzere, hizmet alanındaki bazı sıkıntılar herkesi çileden çıkartıyor. Sadece vatandaş değil, sağlık personelleride sıkıntılı çalışıyor.

RANDEVU SİSTEMİ “PES” DEDİRTİYOR

Hastanede muayene olmak için internet ortamında numara alan vatandaşlar, Bayır mahallede bulunan Hastane ile Şirinevler arasında mekik dokuyor.

Randevu talebi sırasında doktorun hangi hastanede olduğunun belirtilmemesi nedeni ile hastalar her iki hastane arasında gidip geliyor.

Diğer yandan bankalarda olduğu gibi, hastanın işini kolaylaştırmak için konulan otomatik numara veren makinalar ise, sistemin oturmaması yüzünden vatandaşı yanıltıyor.

Numara olduğu halde, istenilen doktora numara verilemezken, makinanın acizliğine uğrayan vatandaşlar ya geri dönüyor, ya farkına varıp, diğer veznelerden numara alma yöntemini seçiyor.

TEKERLEKLİ SANDALYE YOK

Öte yandan hastaneye muayene gelen çok yaşlı, engelli ve ortopedi hastaları ise tekerlekli sandalye bulamamaktan şikayetçi. Vatandaşlar “Sabah saatlerinde yakınımı getirdim. Ortopedi hastası, bacağı komple alçıda. Zor adım atıyor. Tekerlekli sandalye istedim, yok dediler. Üç tane tekerlekli sandalye varmış, kalmamış. Düşünebiliyor musunuz;  kocaman hastanede üç tekerlekli sandalye var. Herkes her şeyden bihaber. Alt yapı oluşturulmadan, hiçbir şey oluşturulmadan göz boyamak için hastane açıyorlar, sonrada vatandaşa böyle çile çektiriyorlar” şeklinde konuşuyorlar.

ÖLÜYE DE RAHAT YOK

Diğer yandan cenazelerin konduğu morgda da sistemden kaynaklanan sıkıntıların yaşandığı ve cenazelerin bile kabul edilmediği edinilen bilgiler arasında. Vatandaşların şikayetleri ve sıkıntıları personele olumsuz yansırken, zaman zaman insanların sinirlerine hakim olamadığı ve hakarete varan sözler ettikleri gözleniyor.

(Haber: Karabük Haber - Nimet Soylu)
 

Editör: Haber Merkezi