KAMU HASTANELERİ GENEL SEKRETERİ OP. DR. İSMAİL KARA:


 

“KALİTELİ VE ETKİLİ SAĞLIK HİZMETİ ALMAK HERKESİN HAKKI VE BİZDE BUNUN İÇİN UĞRAŞIYORUZ”


 

- “BİRAZ İNSAF DİYORUM, YANLIŞIMIZ VARSA YAPICI ELEŞTİRİN”


 

ACIMASIZ BİR ELEŞTİRİ ODAĞI OLDUK HERKES BARDAĞIN DOLU TARAFINA BAKMIYOR BOŞ TARAFINA BAKIYOR”


 

20141211AW268436_01Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, son günlerde acımasızca eleştiri odağı olduklarını söyleyerek, “ Herkes bardağın dolu tarafına bakmıyor boş tarafına bakıyor” dedi.

Karabük’te medyada son günlerde sağlık hizmeti konusunun çok tartışıldığını ancak ürkiye standartlarını yakalayan bir il olduklarını ifade eden İsmail Kara, “Yeni açılan hastanemizde geçici kabulden kaynaklanan sıkıntlar ve personelin hastaneye alışması biraz zaman aldı. Şuan çok güzel işler yapılıyor ve kadromuzun çoğu tamamlandı. Acilde her gün bir tane acil tıp teknisyeni ve 3 tane pratisyen nöbet tutuyor. Hocalarımızın çoğu dışarda çalışıyordu ve onları buraya getirmeye başladık. Tıbbi cihaz eksiğimizi tamamladık. Kalp anjiyosu ile ilgili cihazlarımız alındı. Bu konuda hemşirelerimiz ve doktorlarımız eğitime alındı. Şimdi anjio bölümünün hazırlıkları yapılıyor. Yakın zamanda faaliyete geçecek. Burada hem kalp anjiyosu hemde radyolojik anjiyonları burada çekeceğiz. Kardiyoloji doçetimizde yakın zamanda gelecek. Biz hızla çalışıyoruz. Yeni hastanemizde diyaliz bölümünü aşağıdan yukarıya çektik. Eski hastanede 35 cihazımız vardı ve yeni hastanede tadilat yapılarak 24 olan sayıyı 35’e çekeceğiz. Bunun için geçici kabulün bitmesi gerekiyor. Mutfağımızı bile en kısa sürede tamamlayarak yemekleri burada pişireceğiz. Sıkıntılar çok ama hepsini aşıyoruz” dedi.

“ACIMASIZ BİR ELEŞTİRİ ODAĞI OLDUK”

Genel Sekreter olarak kurumda bir tane başkanla çalıştığını da kaydeden Kara, “Atama süreci ve bürokrasi süreci hemen olmuyor. Yıl sonu olduğundan çoğu ilin genel sekreterleri ve kadrolarda değişiyor. Bakanlık çok sıkı çalışma yapıyor. Bizden de belki bazı kadrolarda değişiklik olabilir yeni yıldan itibaren. Eski sözleşmeler 21 Aralık’tan itibaren sona eriyor. Devam edilecek olanlarla ve olmayanlar belilerniyor. Bu konuda görüşmelerimiz var. Şuanda eskiden bir göz doktoru 100-150 hasta bakardı, o hastaya nasıl bakardı diye sorgulamıyor. Şuan 5 tane daha yeni göz muanesi için cihazları aldık ve bu sayımız 8’e yükseldi. Serviste bile şuan yatan hastaya göz muanesi yapabiliyor. Bir doktor şuan 60 hastaya bakıyor. Acımasız bir eleştiri odağı olduk. Herkes bardağın dolu tarafına bakmıyor boş tarafına bakıyor. Yüzde 90 her şey çok iyi yüzde 10 kötüyse hep ona bakılıyor. Mutlaka sıkıntılar oluyor. Sağlıkta çok iyi şeyler yapıyoruz. Başka ilde yapılamayan ameliyatları burada yapıyoruz. Kadromuzda eksiklikler var ama bu konuda Rektörümüzle görüşüyoruz. Akademisyenlerin artması ve hocaların burada devamlı durması lazım. Bizim Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmamız laızm. Bunun için eğitim kliği yetkisi almamız gerekli. Bunu biran önce almamız lazım, bunu alıncada buraya asistan alıp tıp öğrencilerini Karabük’e taşımamız lazım. Çok şeyler yapılıyor ama yapılmayan yanları görmek söylemek çok kolay. Tuvaletleri biz kullanıyoruz, oraya pis tuvalet koymuyoruz. İnşaat projesinden kaynaklanan sıkıntılar var ve alafranga tuvaletleri şuan değiştiremiyoruz. 5000 evler’in ve Bayır mahalledeki hastanelerin kapanma süreçleri var. Aşağıdaki hastanemizde fizik tedavileri tutuyoruz ama hasta orada tedavi olmak istemiyor. Bayır mahallede bulunan prefabrik binamızda şuan 14-15 doktorumuz poliknik hizmeti veriyor. Bunlar daha önce 120 civarında hastaya bakarken bu sayı şuan 80 ile 40’a kadar düştü. Artık halkımız bilinçlenerek yeni hastaneye geliyor. Biliyorlar ki, her şey burada daha güzel diyorlar. Bayır mahalle’ye ve Eğitim Araştırmaya bakalım ondan sonra bana ve yeni hastaneye eleştiri yapın” dedi.

“BİRAZ İNSAF DİYORUM”

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara, Bayır mahalleyi ve 5000 evleri çok çabuk unuttuklarını da belirterek şunları söyledi: “5000 evlerdeki bina depreme dayanıklı değil ve kullanılmaz diye rapor var. Hemşire, doktor orada durmak istemiyordu. Hasta kalmak bile istemiyordu. Orayla alakalı çok sık şikayet aldık. Kaliteli ve etkili sağlık hizmeti almak herkesin hakkı ve bizde bunun için uğraşıyoruz. Yeni hastanemizde işleyiz şuan çok güzel. Biz şuan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde günlük 4 bin polikinik ve 50 ameliyat yapıyoruz ve 300 yatan hastamız var. Hastaneye 10 ile 15 bin arasında insan girip çıkıyor. Bu hastaneye 15 bin kişi geliyor başka bir yere bu kadar geliyor mu?. Bir stada 2 saatliğine giriyorsunuz ve ne hale geliyor. Orada sadece oturup maç seyrediyorsunuz. Biraz insaf diyorum. Yanlışımız varsa yapıcı eleştirin. Bunları yaparken biz hep kısıtlı kadro ile çalışıyoruz. Hastanemizde yeni atamalar yapıldı. Genel sekreterliğimizde iki başkanlık boş, bunların ataması yapılacak. Kısıtlı personelle çok fazla iş yapıyoruz. Bunları çalışmaktan anlatmaya fırsatımız bile olmuyor. Bir aksaklık varsa her zaman müdahale etmeye hazırız. 10 bin kişinin geldiği bir hastanede 3-4 kişinin sorunu olması da gayet doğaldır. Onların olmamasını da arzuluyor ve bunları çözmekte bizim görevimiz.”

Editör: Haber Merkezi