TÜRK SAĞLIK SEN KARABÜK ŞUBE BAŞKANI NUSRET HACISÜLEYMANOĞLU SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YİNE ŞİDDETE MARUZ KALDIĞINI VE ACİL SERVİS ÇALIŞANLARININ SIKINTILARINI DİLE GETİRDİ


 

nusret-hacisuleyman

 

Türk Sağlık Sen Karabük Şube Başkanı Nusret Hacısüleymanoğlu, dün akşam Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisindeki sağlık personellerinin hasta ve yakınları tarafından anlamsız bir şekilde şiddete maruz kaldığını belirterek, “Sağlık çalışanları içinde bulunduğu zor çalışma şartlarının yanı sıra, can güvenlikleri de yok” dedi.

Hacısüleymanoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisinde geçtiğimiz Pazar gecesi iki hemşire arkadaşımız hasta yakınları tarafından şiddete maruz kaldılar. Kaçarak canlarını kurtaran hemşire arkadaşlarımızın uğradığı bu saldırı girişimi, bir kere daha sağlık çalışanlarının mesai saatlerinde can güvenliklerinin olmadığı gerçeğini ortaya koyuyor.

Türk sağlık Sen Şube Başkanı “Acil serviste geçtiğimiz Cumartesi 800, Pazar günü ise 901 hasta giriş yapmıştır. Bu kadar aşırı yoğunluğun olduğu Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde, sağlık çalışanları artık yetersiz kalmakta. Bu sıkıntıyı gerek Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, gerekse Hastane yönetimi uzun süredir bilmekte. Hasta yoğunluğunun aşırı yüklenildiği acil serviste sağlık çalışanları yetersiz kalınca, bu seferde hasta yakınları tarafından saldırıya maruz kalmaktadır. Biz, Türk Sağlık sen Karabük Şubesi olarak bu saldırıyı kınıyor ve başta Acil Servis çalışanları olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm bulunarak, çalışma şartlarının iyileştirilmesini istiyoruz.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi